Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Lotus Cars rozšíří spolupráci s KV Racing Technology

Lotus Cars rozšíří spolupráci s KV Racing Technology

V příštím roce chce automobilka sponzorovat dva vozy

Pokud se vám zalíbily žlutozelené barvy na voze Takumy Sata, máme pro vás dobrou zprávu. Automobilka Lotus Cars vlastněné malajsijskou společností Proton ještě rozšíří své partnerství s týmem Kevina Kalkhovena a Jimmyho Vassera. Lotus se chce v IndyCar pevněji usadit. Už dříve oznámil vývoj vlastního aerokitu pro nový vůz nasazovaný od roku 2012. Odhodlání stavět aerokit Lotus znovu potvrdil.
„V sezóně 2011 IZOD IndyCar Series uvidíte Lotus pokračovat ve spolupráci s KV Racing Technology. Budeme týmu poskytovat technickou a inženýrskou podporu a nasadíme na rošt minimálně dva vozy,“ píše se v prohlášení automobilky.
 

 Letošní zbarvení Lotusu v IndyCar

Žádné další detaily tým ani automobilka zatím nezveřejnily. Takuma Sato sice letos většinu závodů nedokončil kvůli kolizi, ale jeho místo u týmu se zdá být z celého jezdeckého trojlístku nejpevnější. Do druhého vozu sponzorovaného Lotusem by mohl usednout Brit James Rossiter, který už před sezónou testoval pro tým v černozlatém zbarvení, které britská stáj používala ve Formuli 1. Ve stejných barvách, ale s brazilskými sponzory, startoval Mario Moraes v Sao Paulu.

Dalším adeptem na místo u KV Racing je Brit Dan Wheldon končící u Panther Racing. Wheldon i Rossiter by do vozu v barvách Lotusu dobře zapadli – oba jsou britské národnosti. Vyloučeno ale není, že nakonec ve voze skončí jeden ze současných pilotů, spíš Mario Moraes, který většinu sezóny odjel ve voze bez loga některého ze sponzorů.

James Rossiter v předsezónních testech na Barber Motorsports Park v barvách John Player Special