Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Will Power podepsal nový kontrakt s Penske Racing

Will Power podepsal nový kontrakt s Penske Racing

Ryan Briscoe nejspíš také u týmu zůstane.

Roger Penske v pátek v Miami potvrdil, že současný lídr šampionátu Will Power prodloužil s týmem Penske Racing smlouvu a příští rok pro tým pojede druhou kompletní sezónu v IZOD IndyCar Series. Kdy k podpisu smlouvy došlo, Penske nezveřejnil.
„Je zajištěný,“ řekl Penske pro Indianapolis Star, „využili jsme opce.“
Pokud jde o třetího jezdce týmu, Ryana Briscoea jeho start zatím není definitivně potvrzen, ale Penske prozradil, že jsou „velmi blízko“ tomu, aby se ani Briscoe nemusel o svou budoucnost obávat. Helio Castroneves má platnou smlouvu. Penske se zřejmě tedy i v příští sezóně představí se třemi vozy, jelikož se ke stejnému kroku nejspíš uchýlí i Chip Ganassi a Panther Racing by se měl představit ve velmi silném složení, můžeme se těšit ještě na mnohem zajímavější sezónu, než byla ta letošní.
Otázkou zatím zůstává, jméno jakého sponzora se objeví příští rok na vozech připravovaných Penskeho týmem v Severní Karolíně. Roger Penske letos v zimě přišel o podporu tabákového koncernu Marlboro, a jediný sponzorovaný vůz byl letos ten, který řídil Will Power a sponzorovala telekomunikační společnost Verizon Wireless. Penske zatím detaily nezveřejnil, jediná známá novinka ohledně sponzorství je příchod Shellu coby vedlejšího sponzora.
„Jsem velmi sebevědomý z toho, kde teď jsme.“ Řekl na otázku ohledně sponzorů Penske.
Roger Penske ovšem odmítl komentovat situaci ohledně trojnásobného šampiona IndyCar Sama Hornishe Jr. Hornish přichází o své místo v sérii NASCAR Sprint Cup. Nejpravděpodobněji se jeví varianta „sestupu“ do nižší NASCAR Nationwide Series, kde by mohl zůstat u Penske Racing.