Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Graham Rahal má zajištěn start v příštích dvou sezónách

Graham Rahal má zajištěn start v příštích dvou sezónách

Rahal našel sponzora, teď hledá vhodný tým.

Ještě před startem včerejšího finále letošní sezóny na Homestead-Miami Speedway odhalil Graham Rahal skvělou zprávu pro své fanoušky. Mladý Američan se letos natolik zalíbil společnosti TBC Retail Group, když ji reprezentoval v závodech v Ohiu a Kentucky, že společnost zaštiťující několik značek prodávající pneumatiky a zajišťující servis automobilů nabídla Rahalovi dvouletý kontrakt!
Rahal je nyní ve skvělé pozici, kterou v letošní sezóně mohl jen závidět jezdcům především z jižní Ameriky. Má sponzora, který uhradí celou sezónu a může si vybírat tým. Rahalův management jednal údajně snad se všemi týmy v IndyCar Series, ale své možnosti seškrtal na dvě. A ani jednou nejspíš není Rahal Letterman Racing.
Chip Ganassi by Rahala moc chtěl ve svém týmu, ale jím přinesené finance by musely být na stejné úrovni, jako peníze od obchodního řetězce Target, který financuje starty Scotta Dixona a Daria Franchittiho, což ale není vyloučené, že TBC Retail Group splňuje.
Naopak Rahal s vlastním primárním sponzorem příliš nezapadá k Panther Racing, potažmo pokud by do týmu skutečně přišel, tak nebude řídit vůz č. 4 sponzorovaný americkou Národní gardou. Ale jeho přechod k Panther Racing samozřejmě stále nelze vyloučit, stejně jako setrvání u Newman/Haas Racing.
„Jsme nadšený, že si TBC Retail Group vybrala vstoupit se mnou do tohoto marketingového partnerství,“ říká Rahal pro Autosport. „Je to skvělá zpráva pro IndyCar a doufám, že fanoušci jsou z ní nadšení. Jsem obrovsky hrdý, že budu reprezentovat Service Central na dráze a budu sloužit jako mluvčí pro značky této společnosti v příštích letech.“
Zpráva má ale i svou negativní stranu mince. Tím, že Rahal získal sponzorství od Service Central (respektive od TBC Retail Group, ale zdá se, že značka Service Central bude Rahalem nejvíce propagovanou) o sponzorství Service Central nejspíš přijde Sarah Fisher Racing. Leda by Rahal nakonec zakotvil u týmu Sarah Fisher, která má lví podíl na tom, že jej TBC Retail Group začala sponzorovat. Byla to právě Sarah, kdo společnosti Rahala před závodem v Ohiu doporučil.