Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Renault by rád brzy opět vyhrával

Renault by rád brzy opět vyhrával

V příští sezóně chce pokračovat v agresivním vývoji.

Šéf Renaultu Eric Boullier řekl, že jeho tým nebude spokojený, dokud nebude opět vyhrávat, přestože v letošní sezóně zaznamenal ze všech stájí nejvýraznější progres.

Francouzský tým mohl navíc ve Velké ceně Japonska vybojovat další pódium, Robert Kubica ale už v úvodu závodu musel odstoupit ze druhého místa kvůli uvolněnému kolu.

A ačkoliv Kubicova dobrá forma na náročném okruhu v Suzuce byla pro tým povzbuzující, Boullier řekl, že přes zimu chce udělat ještě větší krok vpřed a konečně zase vyhrávat. Pokusí se totiž finančně zajistit možnost pokračovat v agresivním přístupu k vývoji.

"My jsme závodníci a nikdy nebudeme spokojení, dokud nevyhrajeme," řekl Boullier. "Ale pokud se na to podíváte z celkového pohledu, rozhodně jsme udělali krok vpřed.

Také tým musel vynaložit velké úsilí, abychom toho dosáhli. Teď musíme zajistit, aby zdroje týmu stačily na to, abychom v tom mohli pokračovat, takže budeme schopni jít dál a stavět na tom, čeho jsme dosáhli, což už je část úspěchu. Teď musíme dotáhnout projekt do konce."

Boulliera čeká ve vedení týmu první zima, ale vzhledem ke smlouvě s Robertem Kubicou má tým velkou naději udělat v roce 2011 ještě větší pokrok.

"Rozhodně se těšíme na to, že budeme stavět na tom, čeho jsme dosáhli," řekl. "Našli jsme pár klíčů ke zlepšení a dobrým výkonům a i tým letos udělal několik kroků vpřed.

Teď tedy musíme zajistit, abychom přes zimu udělali další krok, což by nám mělo umožnit bojovat v příštím roce o další pódiová umístění a také vítězství."