Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Vychází česká ročenka IZOD IndyCar Series!

Vychází česká ročenka IZOD IndyCar Series!

Historie, novinky a zpravodajství z celé sezóny v jednom.

Sezóna IZOD IndyCar Series na začátku měsíce října skončila. Abyste se ovšem vy, fanoušci amerických formulí, v zimě nenudili, připravili jsme pro vás ročenku letošní sezóny.

 

Během dlouhých zimních večerů můžete jednak zavzpomínat na jednotlivé závody letošní sezóny, na dění v padoku mezi nimi a přečíst si, jak je viděli jednotliví jezdci a osobnosti světa IndyCar. A můžete se také poučit, neboť součástí ročenky jsou i články o historii IndyCar.

 

Na 160 stránkách najdete informace, které nemůže žádný fanoušek IndyCar postrádat. Osvěžíte si, jakou koncepci zvolila IndyCar pro nový monopost. Přečtete si profily letošních šampionů, Daria Franchittiho a nejlepšího nováčka Alexe Lloyda.

Článek o historii Indianapolis Motor Speedway 

Na loňský článek o počátcích Indianapolis Motor Speedway naváže druhý díl o vývoji IMS pod taktovkou Carla Fishera. Milovníky historie potěší jistě i životní příběh Maria Andrettiho.
Díky ročence se můžete podívat na zoubek dvěma nejvýznamnějším mužům v historii Indy Racing League, Tonymu Georgovi a Randymu Bernardovi. Ročenka přináší i rozhovor s Bernardem krátce po jeho jmenování výkonným ředitelem Indy Racing League.
Abyste si připomněli, kdo letos závodil, připravili jsme pro vás představení všech týmů zúčastnivších se letošní sezóny. Od nejslavnější stáje Rogera Penskeho až po mladé týmy FAZZT a Bryan Herta Autosport.

Představení týmů v ročence 

Nejen mladší generaci jistě potěší profily vycházejících hvězd amerického formulového sportu, Sage Karama a Conora Dalyho. Exkluzivní rozhovor jednomu z autorů ročenky poskytla Simona de Silvestro.
Novinkou v českém prostředí je zpravodajství z juniorského šampionátu Firestone Indy Lights. V ročence si můžete projít celou letošní sezónu od úvodního závodu v St. Petersburgu až po finále na Homestead-Miami Speedway.

Projekt navazuje na loňskou ročenku vydanou Alešem Sirným. Letos ale Aleš přizval ke spolupráci dva další autory - Dana Mertu a Vítězslava Bocha (formule.cz). Díky ochotě Indy Racing League bylo možné ročenku obohatit o fotografie oficiálních fotografů IRL.

Reportáž z letošní Indy500 

Doufáme, že v době, kdy se sportovní kanál Nova Sport rozhodl letošní sezónu IndyCar ignorovat, vám náš projekt udělá dvojnásobnou radost.

Ročenka vychází v elektronické podobě a už nyní ji můžete objednávat na www.indycar.cz . Na stejné adrese najdete volně ke stažení i ročenku loňské sezóny.