Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Williams dá v Abú Zabí šanci Maldonadovi

Williams dá v Abú Zabí šanci Maldonadovi

Otázka zní, nahradí finančně zajištěný Venezuelan Nica Hülkenberga?

Williams oznámil, že v testu nováčků, který se uskuteční v Abú Zabí po závěrečné velké ceně letošního ročníku Formule 1, dá šanci šampionovi letošní GP2.

Maldonadovo nasazení jen nahrává spekulacím o tom, zda Venezuelan v příštím roce nenahradí u týmu z Grove Nica Hülkenberga. S tím je sice stáj spokojená, stále více ale vychází najevo, že kromě rychlého jezdce potřebuje také někoho s finančním zázemím.

A tím Maldonado je, stojí za ním totiž venezuelští investoři a také samotný venezuelský stát, který by rád svého jezdce do Formule 1 protlačil.

Williams zároveň uveřejnil, že spolu s Maldonadem pojede s jeho vozem na okruhu Yas Marina také šampion letošní Formule 2 Dean Stoneman, zatímco současný rezervní pilot Valtteri Bottas si své místo udrží.

"Jsme nadšení, že během těchto dvou dnů dáme v našem FW32 prostor dvěma vítězům dvou nejsilnějších podpůrných kategorií pro Formuli 1," řekl šéf týmu Frank Williams.

"Valtteri tvrdě bojoval o své letošní třetí místo v Euroserii Formule 3, přičemž dvakrát vyhrál a šestkrát stál na stupních vítězů, byla to z jeho strany velice dobrá sezóna.

Zároveň stanovil rekord svým druhým vítězstvím v závodě Formula 3 Masters v řadě. Pracoval tvrdě jak na trati, tak mimo ni a hodně se toho naučil. Nadále u něj vidíme talent, disciplínu a odhodlání a jsme šťastní, že to budeme moci podporovat také v roce 2011."