Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

U KV Racing zřejmě zůstane stejná jezdecká sestava

U KV Racing zřejmě zůstane stejná jezdecká sestava

Ale stáj rozšíří spolupráci s Lotus Cars.

Jeden z majitelů KV Racing Technology Jimmy Vasser prozradil, že tým KV Racing chce zachovat stejné jezdecké složení, se kterým nastupoval v letošní sezóně. Znovu by se tedy ve Vasserově a Kalkhovenově týmu měli objevit Takuma Sato, EJ Viso a Mario Moraes. Vasser byl v rozhovoru pro televizi Speed až překvapivě konkrétní, pokud jde o plány pro příští rok.
„Naším hlavním cílem je udržet stejné jezdce, mít tři vozy, jako jsme měli letos a mít i stejné jezdce. Je tu i pár volných jezdců, a jsou celkem zajímaví, ale Takuma se už nemůže dočkat, až bude zpátky na všech tratích a ukáže, co dokáže s roční zkušeností. Hodně lekcí získal tvrdou cestou, ale to je případ hodně kluků. Můžeme s tím pracovat. Rychlost tam je a schopnosti taky.
EJ a Mario byli letos také rychlí a konkurenceschopní. Mario je ze všech tří asi nejrychlejší, ale je jako mladý závodní kůň. Snažíme se využít všechen jeho talent, aby se stal top jezdcem, kterým věříme, že může být. Myslím, že Viso je stejný případ, jako Mario. Mohlo to zvnějšku vypadat, že všechno bylo letos špatně, ale když tyhle kluky dostaneme zpátky, potenciál tu je. Nevím, jestli zvládneme udržet všechny dohromady, ale nějaká jejich kombinace společně s Tracym bude náš závodní tým.“
Tím pádem Jimmy Vasser přímo vyvrátil spekulaci, že Paul Tracy pojede za Dreyer & Reinbold Racing. Vasser připouští, že finanční stránka bude hrát roli. Tým sice naváže ještě intenzivnější spolupráci s Lotusem, ale ta není primárně o penězích.
„Zapojení Lotusu se bude rok od roku zvyšovat, je velmi podnětné. Jeho součástí je technická podpora, která nám velmi pomůže, pokud jde o naše výkony a bude to mít velmi velký vliv už příští rok. Ale není to velká dohoda, pokud jde o dolary, takže nám to neumožní udělat, cokoliv chceme – najmout kohokoliv chceme.
Mít platící jezdce není dneska takový problém. Je to poměrně běžné kdekoliv, i když jezdec nepřinese moc peněz. Kdo by nechtěl mít možnost jít a najmout kohokoliv na svém seznamu, ale kdo říká, že nemůžete podepsat jezdce, který má tolik talentu a ještě přinese nějaké peníze do týmu?“
Vasser před podpisem smluv s jezdci ovšem bude sledovat jezdecký trh, což přímo potvrzuje:
„Než oznámíme jezdce, musíme počkat, než zapadne pár dílů skládanky. Čekáme, jak to dopadne s Grahamem (Rahalem), Tonym (Kanaane) a Justinem Wilsonem. Dan Wheldon už na trhu je a už pracujeme s Paulem Tracym na příštím roce.
Poslední dva roky jsme s PT měli jen částečný program, ale snažíme se dát komerční stránku do pořádku, abychom ho měli celou sezónu. Myslím, že by měl velký vliv na ostatní jezdce, kdyby jej měli celý rok po ruce a mohli se od něj učit.
Zrušení závodu v Edmontonu bolí, protože to byla součást Paulova programu. Ale stále tvrdě pracujeme. Navíc máme dohodu na závod v Indianapolisu s SH Racing a očekáváme, že jezdce oznámíme v lednu. Nemám ohledně toho žádné novinky, ale začneme jednat s jezdci, jako Oriol Servia a s několika dalšími, abychom viděli, kdo je pro Indy nejlepší volba.“
Velmi zajímavou novinku si Vasser přichystal na téma spolupráce s Lotusem. Letošní zbarvení Lotusu na voze Takumy Sata bylo u fanoušků velmi populární. Jestli Lotus obstará zbarvení pro všechny tři vozy, to zatím Vasser neví, ale v plánu je střídat během sezóny různá historická zbarvení z bohaté historie Lotusu ve Formuli 1 a IndyCar.
„Příští rok uvidíte několik historických zbarvení. Barvy John Player Special (v předsezónních testech je používal James Rossiter a v podobných barvách v prvním závodě v Sao Paulu jen Mario Moraes – do první zatáčky, pak je zaparkoval nad Marcem Andrettim), žluté barvy Cames Lotus, Britské závodní zelené barvy (ty letos používané Satem) a spoustu dalších zajímavých nápadů. Fanoušci si letos opravdu oblíbili a zapojení Lotusu v IndyCar bude propojeno s představením jejich nových vozů v roce 2012. Všechno dohromady dobře zapadá a myslím, že fanoušci budou nadšení, až uvidí naše vozy vyjet na trať.“