Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Chevrolet + Ilmor + Penske – v roce 2012 prý realita!

Chevrolet + Ilmor + Penske – v roce 2012 prý realita!

Zdroje z GM prozradily, s kým naváže automobilka spolupráci.

Přestože do oficiálního odhalení návratu Chevroletu coby dodavatele motorů do IZOD IndyCar Series zbývá skoro 16 hodin, z automobilky General Motors unikly další detaily ohledně jejich návratu do IndyCar. Spekulovalo se o spojení s týmem Target Chip Ganassi Racing, se kterým automobilka prodloužila spolupráci v NASCAR, realita je ale jiná, ovšem pro General Motors potažmo Chevrolet to rozhodně není pohoršení – Chevrolet bude spolupracovat s týmem Rogera Penskeho!
Penske by měl být přítomen zítra na tiskové konferenci (kterou televize SpeedTV bude on-line streamovat na svém webu), zástupci týmu na dotazy novinářů odpovídali jen „Bez komentáře!“. Penske ale není jediným partnerem, se kterým Chevrolet naváže spolupráci, tím druhým, a rozhodně ne méně významným, je britská společnost Ilmor. Spojení Penske Racing + Chevrolet/Ilmor nebude v IndyCar žádnou novinkou. Právě v této kombinaci se představili poprvé v roce 1986, když Chevrolet začal poprvé dodávat motory do IndyCar. Bylo z toho šest po sobě jdoucích vítězství v Indy500!
Spojení Ilmoru a Chevroletu je velmi špatnou zprávou pro Hondu. Protože Ilmor pro Hondu vyrábí až polovinu jejího současného agregátu. S Hondou navázal partnerství v roce 2005, když se z IndyCar stáhl právě Chevrolet, se kterým do té doby Ilmor spolupracoval. Jak na to Honda zareaguje, to je zatím ve hvězdách.
Mimochodem, zítra na tiskové konferenci bude i Arie Luyendyk, vítěz Indianapolis 500 z let 1990 a 1997. Asi není nutné říkat, co jeho vůz v oněch závodech pohánělo (V roce 1997 měl sice ve voze motor Oldsmobile, ale i tato značka, stejně jako Chevrolet, který jeho vůz poháněl v roce 1990, patří do skupiny General Motors).