Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

JR Hildebrand pojede za Panther Racing

JR Hildebrand pojede za Panther Racing

Nahradí ve voze č. 4 Dana Wheldona.

Po úspěšném dvoudenním testu minulý týden na oválu ve Phoenixu se 22letý Američan z Kalifornie domluvil s týmem Panther Racing na angažmá na celou příští sezónu. A jako jeden z mála jezdců ve startovním poli nemusí přinést do týmu žádné sponzorské peníze. Jeho starty bude plně financovat americká Národní garda.

JR Hildebrand triumfoval v roce 2006 v juniorském šampionátu US F2000, předloni vyhrál s týmem AFS/Andretti-Green Racing Firestone Indy Lights, ale nepodařilo se mu zajistit si místo v letošní sezóně. Nejvážněji to vypadalo u Dale Coyne Racing, ale Coyne dal nakonec přednost Alexi Lloydovi. Jeho jedinou účastí v IndyCar byly dva starty za Dreyer & Reinbold Racing v Ohiu a v Kalifornii na Infineon Raceway, v blízkosti níž vyrostl.
„Neuvěříte, jak je to pro mě vzrušující,“ komentoval Hildebrand pro SpeedTV. „Získat jednu z nejlepších sedaček v IndyCar, to je něco, o čemž jsem celou dobu snil. Projít juniorským systémem a dostat se až sem, to je něco velkého. A že ani nemusím přivést sponzory, to neberu jako samozřejmost, protože tam, kde jsem vyrostl, museli jezdci najít sponzora.“
Hildebrand s týmem už nějaký čas vyjednával, měl nabídku i od Sarah Fisher, kterou musel odmítnout (místo získal Ed Carpenter), ale rozhodnutí přišlo až po testu minulý týden.
„Věci do sebe začaly zapadat v srpnu a v září, ale upřímně, nebylo to dřív než minulý týden, než jsem začal opravdu cítit, že to bude moje místo. Test ve Phoenixu nebyl nejjednodušší a můj srdeční tep byl hodně vysoko, ale pak jsem začal doufat, že to vyjde. Jim to dalo šanci posoudit, jak budu reagovat, jakou mám zpětnou vazbu a jak spolupracuji s týmem. Měl jsem z toho dobrý pocit."
K možnosti závodit za Sarah Fisher Hildebrand dodal:
„Mám rád její tým, ale už mi visela tahle mrkev před nosem a už jsem došel hodně daleko.“
Tým zprávu oficiálně potvrdí během dneška.