Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Ganassi svolal na čtvrtek tiskovou konferenci

Ganassi svolal na čtvrtek tiskovou konferenci

Představí satelitní tým s Rahalem a Kimballem.

Chip Ganassi svolal na čtvrtek do Indianapolisu tiskovou konferenci. Co bude jejím obsahem, ovšem již před několika týdny naznačil web Speed.tv. Ganassi představí satelitní tým. Neponese zřejmě nakonec jméno Ganassiho pravé ruky Mikea Hulla (Mike Hull Racing), ale legendy závod dragsterů Dona Prudhommea. Tým by měl i sídlit v jeho dílně v Brownburgu ve státě Indiana.
Jezdecké složení je známo delší dobu. Jedním z jezdců (a pravděpodobně budoucí náhrada za Daria Franchittiho, až se rozhodne v prvním týmu ukončit kariéru) nebude nikdo jiný, než Graham Rahal, syn trojnásobného šampiona CART a nejmladší vítěz závodu IZOD IndyCar Series. Rahala bude sponzorovat korporace Service Central, respektive její značky poskytující servis motoristům National Tire and Battery, Big O Tire či Tire Kingdom.
Letos rozšířil Roger Penske svůj tým o třetího jezdce, Willa Powera, a Ganassi Penskeho v příštím roce ještě nejspíš v počtu pilotů trumfne, neboť satelitní tým by měl mít dva piloty. Kromě Rahala dalšího mladého Američana – Charlieho Kimballa. 25letý Američan žijící v Kalifornii závodil v milosti třeba v Euroserii F3 nebo ve Světové sérii Renault. Loni startoval v Indy Lights za tým Michaela Andrettiho a Gerryho Petersona (AFS Racing/Andretti Autosport). Sponzorské peníze získal Kimball skutečně netradičním způsobem. V roce 2007 mu byla diagnostikována cukrovka, což jej svedlo dohromady se společností Novo Nordisk, která se léčbou cukrovky zabývá.
Už teď je jasné, že příští rok bude maximálně zajímavý souboj o titul nejlepšího nováčka (a také nejlepšího nováčka Indianapolis 500). O obě trofeje budou soupeřit Kimball a Hildebrand, oba v top týmech. Na druhou stranu sezóna zřejmě bude ještě víc nudit ty, kterým vadí dominance týmů Ganassi a Penske, ti totiž budou nasazovat sedm vozů a velmi reálně hrozí, že v Indianapolisu to číslo vyroste až na devět! Roger Penske totiž nevylučuje možnost nasadit Sama Hornishe Jr. a Service Central vydala zprávu, že jimi letos podporovaný Jay Howard, bude při příští pětistovce Rahalovým stájovým kolegou. No a kolují zvěsti, že Ganassi opět v Indianapolisu bude spolupracovat s týmem Sama Schmidta obstarávajícím start Townsenda Bella, což by byl desátý jezdec nějak spojený s týmy Penske a Ganassi!