Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Lotus Renault chápe, že bude nazýván pouze Renaultem

Lotus Renault chápe, že bude nazýván pouze Renaultem

Group Lotus však do budoucna plánuje kompletní převzetí týmu.

Výkonný ředitel společnosti Group Lotus Dany Bahar nemá podle svých slov problém s tím, že jeho tým bude v následující sezóně Formule 1 nazýván pouze Renaultem. Zatím totiž francouzský tým nevlastní, je pouze jeho sponzorem a majitelem jeho podílu.

Ačkoliv byl Renault F1 Team se vstupem Lotusu do jeho programu přejmenován na Lotus Renault, šasi týmu stále nejsou vedena pod názvem Lotus, tým tak oficiálně stále používá vozy Renault.

Bahar potvrdil, že jeho společnost nehodlá předstírat, že tým je nyní kompletně Lotusem a řekl, že plně chápe, že bude nadále nazýván Renaultem.

"Ano, chápu to, jsme si toho plně vědomi a byli jsme si toho vědomi, když jsme tento krok podnikali," řekl Bahar. "Nicméně, když se plně rozhodneme zahájit aktivitu takového rozsahu, jedná se pro nás o dlouhodobou dohodu, dlouhodobou aktivitu. Není to o příštím roce nebo o příštích dvou letech, je to něco, co chceme ustanovit, dát stabilitu celé společnosti na příštích deset let.

Jsme si dobře vědomi toho, že nemůžeme změnit mechanismy, které dnes fungují, změnou jména šasi, protože by to mělo spoustu negativních dopadů. Nemáme problém s tím být v tuto chvíli sponzorem a musíme respektovat skutečnost, že komentátoři budou zkrátka používat jméno Renault. Tak to bohužel je."

Bahar opět dodal, že plány do budoucna zatím zůstávají stále otevřené, nicméně, Lotus má zájem tým v budoucnu převzít úplně.

"Nemyslím si, že má smysl přijít pouze na dva roky s nálepkou na autě a nemít pro to dlouhodobý plán a nebýt do toho vážně zapojen. A být zapojen je něco, co se snažíme od prvního dne maximalizovat, jak jen to jde, složením skupiny inženýrů, kteří pracují v Enstone, a snahou přenést technologie z Formule 1 na naše nové silniční vozy.

To je vše, čeho můžeme krátkodobě dosáhnout, ale tohle je dlouhodobý plán a náš čas přijde, až budeme dělat věci tak, jak je Lotus vždycky dělal."