Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

HVM Racing potvrdil pokračování se Simonou de Silvestro

HVM Racing potvrdil pokračování se Simonou de Silvestro

Nového sponzora tým představí během ledna.

Keith Wiggins a Imran Safiulla sehnali pro Simonu de Silvestro významného sponzora. Alespoň to naznačil Wiggins pro SpeedTV. A dokonce by mělo jít o víceletý kontrakt, ale podrobnosti bude moci zveřejnit až na tiskové konferenci v lednu.
„Ano, podepsali jsme víceletou dohodu se sponzorem, který zajistí Simoninu budoucnost. Oficiálně to oznámíme na tiskové konferenci v lednu. To je vše, co k tomu mohu říct,“ komentoval Wiggins, ale nakonec alespoň zodpověděl otázku, jestli jde o švýcarské sponzory či americkou firmu: „Jsou z téhle strany oceánu a bude vzrušující přivést tuto společnost do našeho sportu. Bude to poprvé, co zde budou takto zapojeni. Imran byl klíčem k uzavření této dohody a je to skvělé, protože můžeme pokračovat v budování její (Simoniny) značky. Její schopnosti a osobnost velmi pomohly, že jsme našli tuto možnost.“
HVM po rozchodu s EJ Visem a venezuelskou společností PDVSA loni v zimě se letošním ročníkem doslova protrápilo. Sponzor StarGate Worlds, který měl financovat starty De Silvestro v IndyCar, zkrachoval pomalu před začátkem sezóny a většinu startů musel Wiggins financovat ze své kapsy. Navíc o hlavní monopost přišel tým během požáru v Texasu. Teď se zdá, že se blýská na lepší časy. Je také velmi pravděpodobné, že HVM Racing bude mít příští rok dva vozy.
„Je to naším cílem a máme jezdce, který naznačil, že chce k nám jít, takže bychom měli vědět během následujících pár dní,“ dodal na téma druhého vozu Wiggins.
Oním jezdcem by jednak mohl být loňský pilot týmu v Indy Lights Nizozemec Junior Strous, ten již v létě v Holandsku svolával tiskové konference, na kterých oznamoval, že bude příští rok startovat v IndyCar (s podporou své rodiny a sítě čerpacích stanic Shell, kterou provozují). Dalším kandidátem je Robert Doornbos startující za tým HVM Racing v druhé polovině sezóny 2009. A nově se mluví i o letošním šampionovy Indy Lights Francouzi Vernayovi, ačkoliv ten za sebou nemá žádného silného sponzora.