Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

AFS Racing angažoval Neila Micklewrighta

AFS Racing angažoval Neila Micklewrighta

Chystá pozvolný comeback i Gerry Forsythe?

Dlouholetý první muž týmu Forsythe Racing manažer Neil Micklewrigh poprvé od roku 2009 znovu zavítá do závodního paddocku. Angažoval jej totiž tým AFS Racing Garyho Petersona. Micklewright byl generálním manažerem a viceprezidentem pro operace týmu Forsythe Racing od roku 1994 do roku 2009. Stejný post bude nyní zastávat u AFS Racing.
S Forsythovým týmem a Paulem Tracym získal Micklewright v roce 2003 mistrovský titul v CART. Před angažmá u Forsythe Racing působil coby manažer u týmu Douglas Shierson Racing, který vyhrál s Ariem Luyendykem pětistovku v Indianapolisu. Má také jedenáctileté zkušenosti z Formule 1.
„Jsem velmi poctěn, že jsem dostal tuto možnost od pana Petersona,“ říká Micklewright. „Historie AFS Racing jako stálého aspiranta na titul a zároveň týmu, který vychovává hvězdné jezdce, nelze přehlédnout. Oceňuji možnost být zapojen do předního týmu ve Firestone Indy Lights a těším se, že přispěji k mnoha dalším úspěšným sezónám.“

Gary Peterson původně plánoval letos vstoupit do IndyCar. Koupil i vůz po zkrachovalém týmu Vision Racing. V IndyCar měl spolupracovat se svým dlouholetým partnerem v Indy Lights, s týmem Michaela Andrettiho, ale překvapivě na konci loňského roku oznámily obě stáje, že partnerství nebude pokračovat ani v Indy Lights. Od té doby Peterson hledá nové partnery. A Neil Micklewright není jediným pojítkem s týmem Forsythe Racing. AFS Racing se totiž přestěhuje do dílny Forsythe Racing v Indianapolisu. V dílně tým pod Micklewrightovým vedením připravoval vítězné vozy. Forsythe Racing je stále majitelem dílny, AFS Racing bude nájemníkem.



Neil Micklewright po prohrané sázce s AJem Allmendingerem

„Jsem velmi potěšen, že se Neil připojil k AFS Racing. Jeho úkolem bude zajistit sponzory a řídit závodní operace,“ upřesňoval Peterson. „Šance pracovat s Neilem bok po boku v dílně Forsythe Racing v Indianapolisu je pro mě splněným snem. Věřím, že Neil a jeho zkušenosti v řízení jednoho z nejdůležitějších týmů v historii formulového závodění pomůžou AFS v přechodu do IndyCar v co nejkratším možném čase.“
A teď jedna spekulace na závěr. Peterson již angažoval Forsythovu první ruku a nastěhoval se do jeho dílny. Tak co do té skládačky přidat ještě jeden dílek? Mohl by jím teoreticky být Forsythem sponzorovaný jezdec, konkrétně Conor Daly, šampion StarMazda, kterého Forsythe a jeho společnost Indeck sponzorují už několik sezón. Daly by měl v letošním ročníku přejít do Indy Lights, zřejmě na to dostane od Mazdy i finanční podporu a pokud se mu nepodaří zakotvit v Evropě, což by si osobně přál více, není vůbec nereálné, že bychom jej u AFS Racing mohli v letošním roce vídat. AFS Racing patří k nejlepším týmům v Indy Lights, navíc Micklewrightem vedený tým dokázal původní Indy Lights dvakrát vyhrát. Daly po sezóně testoval vůz Indy Lights už dvakrát – pro Michaela Andrettiho a Sama Schmidta. Nicméně pro Dalyho je stále prioritou Evropa a GP3, ovšem spíš než zájmy a přání jezdců v tomto sportu o tom, co se nakonec stane, rozhodují sponzoři a získat sponzory pro Indy Lights by pro Američana irského původu mohlo být mnohem snazší, než získat peníze pro GP3.