Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Od nadcházející sezóny bude vozy DTM obouvat Hankook

Od nadcházející sezóny bude vozy DTM obouvat Hankook

Jihokorejská firma se zavázala na dodávání pneumatik na příští tři roky.

DTM našlo náhradníka za odcházející Dunlop na post dodavatele pneumatik. Stala se jím společnost Hankook, která nyní bude zajišťovat obutí pro všechny vozy ve startovním poli.

Jihokorejská firma uzavřela s promotérem závodů DTM, organizací ITR, tříletý kontrakt. Hankook pokryje dodávání pneumatik během letošní sezóny a zároveň v prvních dvou letech, ve kterých budou platit nová pravidla.

Šéf DTM Hans Werner Aufrecht řekl: "Jsme velmi spokojeni s dlouhodobým partnerstvím se společností Hankook. Už při jednání před podpisem smlouvy bylo patrné, jak jsou lidé od Hankooku pro projekt DTM motivovaní.

Rovněž výkonnost závodních pneumatik byla pro všechny zúčastněné přesvědčivá. Jsem rád, že jsme našli další mezinárodní firmu, která je ochotná a schopná udržet naše vysoké tempo a standarty kvality jako výhradní dodavatel v nadcházejících letech. Hankook pro to má všechny předpoklady."

Nové pneumatiky Hankook již testoval pilot Mercedesu Jamie Green, který řekl: "Moje první dojmy z nových pneumatik pro DTM jsou pozitivní.

Hankook správně vystihl požadavky DTM a podařilo se mu okamžitě dodat pneumatiku s vysokou přilnavostí a dobrou nosností. První test s novými pneumatikami byl skvělý."