Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Renault chce být letos mezi prvními třemi

Renault chce být letos mezi prvními třemi

Nový R31 má být plodem agresivního designu.

Renault si pro letošní sezónu stanovil ambiciózní cíl, skončit v šampionátu mezi prvními třemi. Jak totiž říká, k designu letošního R31 bylo přistoupeno velice odvážně.

Tým z Enstonu se chystá odhalit svůj monopost 31. ledna ve Valencii, tedy v předvečer začátku předsezónních testů na okruhu Ricarda Torma. V letošním roce chce přitom stavět na základech, které loni vybudoval.

Patrick Louis, výkonný ředitel týmu, potvrdil, že ambicí týmu je bojovat o letošní titul a být mezi prvními třemi, přičemž technický ředitel James Allison informoval o agresivním designu vozu.

"Tato roční doba je opojnou směsí napínavého vzrušení ze zjištění a potvrzení, že všechny vaše plány začínají přinášet ovoce, a také nejhoršího strachu z toho, že se vám nepodaří stihnout vše včas," sdělil Allison.

"Každý, kdo tento sport sleduje, uvidí, že slova jako agresivní nebo odvážný jsou řadou týmů používána pro jejich řešení. Já věřím, že my jsme zvolili směr, který skutečně je na té odvážné straně odvahy."

Šéf týmu Eric Boullier minulý týden řekl, že tým pro letošní sezónu doufá v návrat na nejvyšší stupeň vítězů a přiznal, že tým nyní pracuje pod tlakem, aby tohoto cíle dosáhl.

"Chceme vyhrávat a chceme být úspěšní ve Formuli 1" řekl Boullier. "Čím více pozornosti dovedeme získat ze strany fanoušků, lidí od Lotusu a všech našich sponzorů, tím větší tlak na sebe vyvineme, protože musíme vyhrát.

Víme, že budeme mnohem konkurenceschopnější než loni. Samozřejmě zatím nevíme, co ostatní týmy a další síly ve Formuli 1 provedou, ale už nyní víme, že budeme mnohem silnější."