Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Také Group Lotus vidí spor o jméno optimisticky

Také Group Lotus vidí spor o jméno optimisticky

O používání názvu Lotus rozhodne na konci března soud.

Společnost Group Lotus prohlásila, že vidí spor o používání jména Lotus ve Formuli 1, který vede s Teamem Lotus Tonyho Fernandese, optimisticky. Soudní líčení vztahující se k této při bylo naplánováno na březen.

Londýnský soud v pondělí zamítl žádost společnosti Group Lotus o souhrnný rozsudek a rozhodl, že bude lepší celou záležitost řešit prostřednictvím rychlého, ale kompletního soudního procesu a stanovil jeho datum na 21. března.

Ačkoliv Team Lotus viděl zamítnutí žádosti o souhrnný rozsudek jako své malé vítězství, Group Lotus je stejně optimistická v pohledu na výsledek celého sporu.

Ve včerejším tiskovém prohlášení Group Lotus uvedla: "Group Lotus a Proton jsou nadšeny z výsledku včerejšího slyšení, ve kterém soudce nařídil, že kompletní soud této záležitosti má proběhnout co nejdříve, vzhledem k tomu, že nová sezóna Formule 1 2011 začne už za pár týdnů. Proces proběhne u londýnského soudu 21. března.

Group Lotus a Proton byly uvědoměny o tiskovém prohlášení 1Malaysia Racing Team (tým Tonyho Fernandese, užívající jméno Team Lotus), to je zcela nesprávné a představuje překroucení soudcova rozhodnutí, když naznačuje, že žádost společnosti Group Lotus byla smetena ze stolu.

Ohledně žádosti Group Lotus nebylo učiněno žádné rozhodnutí. Soudce navrhl, že lepší procedurální cestou je nařídit rychlý kompletní proces řešící všechny předměty sporu. 1Malaysia Racing Team ze začátku odmítala soudcův přístup, tedy vyřešit všechny záležitosti rychle a před začátkem sezóny Formule 1 2011, následně byl však zjednán pořádek a prvním možným datem byl 21. březen."

Group Lotus také prohlásila, že věří ve své vítězství, což znamená, že obě strany se na situaci dívají přesně opačně.

"Group Lotus a Proton si vždy držely stanovisko, že tato záležitost by měla být v zájmu Formule 1 a fanoušků vyřešena co nejrychleji," dodává prohlášení. "Proto vítáme toto rozhodnutí a těšíme se na kompletní proces.

Jsme si jisti, že Group Lotus v procesu uspěje a zabrání týmu 1Malaysia Racing Team, panu Fernandesovi a jeho společnostem užívat jméno Lotus ve Formuli 1 jednou provždy."