Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

De Silvestro bude propagovat nukleární energii

De Silvestro bude propagovat nukleární energii

Tým HVM Racing získal sponzora na tři sezóny!

Až neuvěřitelného luxusu se dostalo Simoně de Silvestro a jejímu týmu HVM Racing. Tým, který loni doslova bojoval o přežití a jehož provoz financoval majitel týmu Keith Wiggins většinou z vlastní kapsy, získal dlouhodobého sponzora! Simona de Silvestro tak nemá zajištěný start jen pro tuto sezónu, ale i pro sezónu 2012 a dokonce 2013!

„Je to opravdu zvláštní pocit, nemůžu se dočkat sezóny 2011,“ komentovala v pondělí na tiskové konferenci v Baltimoru švýcarská závodnice. „Je to poprvé v mé kariéře, kdy vím, že budu schopna závodit nejen v tomhle roce, ale dokonce v několika následujících letech. Máme s Entregy skvělý vztah a jsem ráda, že je teď máme na palubě. Doufám, že pomůžeme zvýšit povědomí o nukleární energii a propagovat čistou, levnou a spolehlivou nukleární energii.“

Sponzorem De Silvestro je společnost Entergy Corporation, která se zaměřuje na výrobu a dodávky elektrické energie. De Silvestro bude propagovat značku Nuclear Clean Air Energy, divizi společnosti vyrábějící jadernou energii. Nebude to poprvé, co se De Silvestro a Nuclear Clean Air Energy setkají. Spolupracovali totiž spolu už v roce 2008 v Atlantic Championship, ke Simona de Silvestro závodila za tým Newman/Wachs Racing. Právě v barvách Nuclear Clean Air Energy vyhrála v roce 2008 svůj první závod v Americe, závod v ulicích Long Beach (bohužel se tak stalo den po té, co Danica Patrick vyhrála závod IndyCar v Motegi, takže tomu média příliš nevěnovala pozornost). De Silvestro se stala druhou a zároveň poslední ženou, která v Atlantics vyhrála závod. Předtím se to povedlo jen Katherine Legge.

„Je to skvělá zpráva pro HVM a pro Simonu,“ dodal na prezentaci v ulicích Baltimoru, kde se na začátku září poprvé pojede závod IndyCar, majitel týmu Keith Wiggins. „Dává to Simoně dlouhodobou možnost se vyvinout v top jezdce IndyCar, zatímco tým bude mít dlouhodobé víceleté stabilní podmínky k podpoře našich cílů v šampionátu. Je to skvělá marketingová možnost se silným partnerem, který má důležité poselství a roli v budoucnosti našeho světa. Chystáme se udeřit na několika frontách.“

Najednou se tak De Silvestro a tým HVM Racing stali jedním z nejstabilněji zajištěných v IndyCar. Luxus dlouhodobé smlouvy nemají ani jezdci týmu Penske, o dlouhodobé smlouvě se sponzory ani nemluvě.