Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Mike Conway čtvrtým pilotem Andretti Autosport

Mike Conway čtvrtým pilotem Andretti Autosport

Brit se po zranění vrátí se silnějším týmem.

Mike Conway byl dnes k velkému překvapení mnohých představen coby čtvrtý pilot týmu Andretti Autosport. Zaplní tak místo po Tonym Kanaanovi, se kterým se Michael Andretti rozloučil, když se jeho sponzor 7-Eleven rozhodl své působení u týmu zredukovat na menší sponzoring Danici Patrick. Kdo ale bude platit Conwayovi starty (a starty Ryana Hunter-Reaye) zatím tým neoznámil.

Mike Conway loni nastoupil do své druhé sezóny v IndyCar, ale předčasně pro něj skončila v posledním kole pětistovky v Indianapolis, kdy paradoxně jeho novému stájovému kolegovi Hunter-Reayovi došlo palivo a přes jeho monopost byl vůz Conwaye katapultován do ochranného plotu. Původně se Conway měl do vozu vrátit už v létě, kolem závodu v Kalifornii, pak na konci sezóny, ale nyní je jasné, že za tým Dreyer & Reinbold Racing již nenastoupí.
Přestože tým s ním na konci sezóny počítal pro letošní ročník, oznámil pouze potvrzení angažmá Justina Wilsona a v posledních dnech se zdálo, že blíže k plnohodnotné sedačce má Ana Beatriz, Conway měl startovat jen ve vybraných závodech.
Nyní sedmadvacetiletý Angličan přešel k týmu Michaela Andrettiho. Jeho zkušenosti z GP2 a z Formule 1, kde působil coby testovací jezdec Hondy, zřejmě tým potřebuje, aby především na přírodních a městských okruzích zalepil mezeru po svém nejzkušenějším jezdci, Kanaanovi. Přecijen Marco Andretti a Danica Patrick mívají silnější okamžiky především na oválech.
„Závodění za Andretti Autosport je opravdu vzrušující moment v mé kariéře. Bude mi ctí pracovat s tak skvělými lidmi a skvělými stájovými kolegy. Nemůžu se dočkat, až začneme. Každý je již natěšený, hlavně já, jsem připraven na nové výzvy. Nemůžu se dočkat, až vyjedu na trať a začnu bojovat o dobré výsledky.“
„Mike je skvělým přírůstkem pro náš tým,“ dodal Michael Andretti, „je talent ovaný, má potenciál a měl by do našeho týmu dobře zapadnout. Loni dobře začal a začal ukazovat, čeho je v IndyCar Series schopný dosááhnout.“
Conwayovým osobním maximem je třetí místo ze závodu v Sonomě v roce 2009. Loni ale vytvořili s Justinem Wilsonem především na přírodních a městských okruzích velmi silný tandem, Conway se zaskvěl třeba v kvalifikaci na závod v Alabamě, kde společně s vítězem kvalifikace Powerem startoval z první řady.