Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Virgin v Londýně odhalil svůj letošní vůz

Virgin v Londýně odhalil svůj letošní vůz

Tým si od MVR-02 slibuje boj ve středu pole a první body.

Virgin Racing dnes v Televizním centru BBC v Londýně ukázal světu svůj druhý vůz Formule 1, označený MVR-02.

Britský tým zahájil letošní předsezónní testy ve Valencii s loňským VR-01, aby tak získal více času pro práci na novém modelu. Ten má lehce pozměněné označení, indikující spojení s ruskou automobilkou Marussia Motors, což se projevuje také na upraveném zbarvení.

Letošní MVR-02 se na první pohled podobá svému předchůdci, přičemž od řady letošních monopostů se liší nižším nosem. Velkým rozdílem oproti loňskému roku je však například mnohem lépe řešená záď, která je užší.

Virgin loni ztratil na začátku sezóny kvůli technickým problémům, jako například příliš malé nádrži na to, aby pobrala dostatek paliva pro celý závod. I v důsledku toho nakonec tým skončil na dně tabulky Poháru konstruktérů.

Cílem nového vozu, který byl stejně jako jeho předchůdce kompletně navrhován pomocí počítačových technologií CFD a nikoliv v aerodynamickém tunelu, je posun do středu pole a první body pro tým.

Timo Glock nadále zůstává v roli vedoucího jezdce stáje, zatímco na postu jeho týmového kolegy střídá Lucase di Grassiho Belgičan Jerome d'Ambrosio, který s týmem absolvoval několik pátečních tréninků na konci loňské sezóny.