Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Na Kubicovo místo zvažováni Senna, Liuzzi a Heidfeld

Na Kubicovo místo zvažováni Senna, Liuzzi a Heidfeld

Tým si zřejmě všechny tři vyzkouší ve zbývajících testech.

Bruno Senna, Vitantonio Liuzzi a Nick Heidfeld jsou jezdci, o kterých vedení týmu Lotus Renault uvažuje jako o možných náhradnících zraněného Roberta Kubici.

Protože Polák bude nejspíš mimo hru velkou část letošní sezóny, tým hledá někoho, kdo by dokázal pokračovat ve vývoji slibného R31 a pomohl týmu k dobrým výsledkům.

Ačkoliv hlavní rezervní pilot týmu Bruno Senna má za sebou celou sezónu ve Formuli 1, jeho nedostatek zkušeností s vývojem předního vozu by mohl přimět Renault poohlédnout se po jiném závodníkovi. A jak šéf týmu Eric Boullier potvrdil, v hledáčku jsou Vitantonio Liuzzi a Nick Heidfeld.

Boullier na tiskové konferenci v nemocnici Santa Corona sdělil, že tým zatím zvažuje, kterého z těchto jezdců na Kubicovo místo povolá. Má se za to, že všichni tři se postupně objeví ve zbývajících předsezónních testech.

"Prvním, který bude jezdit, bude v tuto chvíli náš první testovací jezdec," řekl Boullier. "Mezitím se podíváme po náhradě za Kubicu, zvažovanými jmény jsou Senna, Liuzzi a Heidfeld.

Tým je Robertovi nablízku, očekáváme ho s otevřenou náručí a doufáme, že bude schopen vrátit se před koncem sezóny.

Byla to Robertova volba, on chtěl jet rally za každou cenu a Renault to schválil. Teď jen čekáme na to, jak dlouho se náš jezdec bude uzdravovat."

Boullier dodal, že Kubica je vzhledem ke svým zraněním v dobrém stavu a při návštěvě byl v dobré náladě.

"Byli jsme s Robertem asi patnáct minut, vtipkovali jsme, byl v dobré náladě. Samozřejmě chtěl okamžitě vědět, jaký je program týmu pro letošní sezónu."