Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Je nemožné předvídat svou formu, tvrdí Heidfeld

Je nemožné předvídat svou formu, tvrdí Heidfeld

"Chápu, že v zimě vždy dostanete stejnou odpověď," dodává.

Nick Heidfeld tvrdí, že je nemožné předvídat aktuální formu svého týmu ve vztahu k ostatním soupeřům.

Němec přišel k týmu Lotus Renault jako náhrada za zraněného Roberta Kubicu, který zajel nejrychlejší čas úvodní série testů ve Valencii. Heidfeld přitom na jeho formu navázal, když ve svém prvním dni v Jerezu také dostal svůj R31 na čelo výsledkové listiny.

Jenže i navzdory těmto výkonům Heidfeld tvrdí, že je nemožné předpovídat, jak si jeho tým povede, doufá však, že by mohl v letošním roce připravit nejedno překvapení.

"Každý tým v tohle vždycky na začátku sezóny doufá," řekl Heidfeld. "Red Bull doufá, že opět vyhraje. Jediným rozdílem je, že pro ně by to nebylo překvapení. Cíle jsou celkem vysoké, ale je stále velmi brzy.

Je nemožné to říct. Chápu, že v zimě vždy dostanete stejnou odpověď, ale popravdě, myslím, že všichni jsou v tuto chvíli v nejistotě. Snažíme se dělat si simulace, ale je to těžké. Máme za to, tak jako většina ostatních, že Red Bull je opět velice, velice silný.

Já jsem zatím velice šťastný. Jak se všechno mění správným směrem. Každý má velkou motivaci a je hezké být toho součástí. Jsou velice otevření a cílem je posunout se vpřed a já z toho mám velkou radost. Mám tuhle šanci a té využiji."

Heidfeld, který byl loni prvním jezdcem spolupracujícím s Pirelli na vývoji nových pneumatik, věří, že jeho zkušenosti s novým obutím pro něj mohou představovat výhodu.

"Práci se směsmi jsem vlastně nedělal, já jsem více testoval konstrukci, ale ty pneumatiky by mi měly sedět. Samozřejmě to je výhoda," řekl.

Němec neočekává, že by byl u Renaultu veden jako týmová jednička, přestože má daleko větší zkušenosti než Vitalij Petrov.

"No, budu se snažit se všech sil. To vlastně není něco, na co bych se soustředil, to přichází automaticky. V žádném z mých minulých týmů jsem nikdy nebyl týmovou dvojkou. Dostávali jsme skutečně stejné podmínky a já věřím, že tady je to stejné."

Heidfeld také dodává, že Renault za Roberta Kubicu potřeboval zkušeného náhradníka, který mu může pomoci s vývojem vozu.

"Myslím, že je důležité mít někoho, kdo vůz vyvíjí, kdo je rychlý a spolupracuje s inženýry, aby s nimi probral, kudy je potřeba jít. Už teď si myslím, že jsme měli v Jerezu produktivní test. Některé problémy se nám podařilo najít docela rychle, stejně tak některé ze silných stránek."