Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Schumacher očekává vítězství, ne však titul

Schumacher očekává vítězství, ne však titul

"To je zřejmě maximum, o kterém se můžeme bavit."

Michael Schumacher říká, že jeho tým v současné situaci věří, že by letos mohl vyhrát některý ze závodů, své šance však nevidí na zisk mistrovského titulu.

Mercedes se, jak se zdá, zatím v předsezónních testech trápí, co se výkonnosti týče. Sám však tvrdí, že se zaměřuje především na spolehlivost s tím, že pro úvodní velkou cenu v Bahrajnu plánuje významný balík vylepšení.

Schumacher alespoň naznačil slušnou formu týmu, když v Jerezu vyhrál jeden z testovacích dnů, v Barceloně však začal osmým místem.

Sedminásobný šampion ale podotýká, že zatím nechce výkonnost letošního W02 hodnotit, neboť jej ještě čeká instalace řady nových komponent.

Na otázku, jaké jsou letošní cíle Mercedesu, Schumacher odpověděl: "Cíl je stále stejný, ten, o kterém jsme mluvili před několika týdny, být snad s tímto vozem na pódiu a možná, pokud se zadaří, letos vyhrát závod.

To je zřejmě maximu, o kterém se můžeme bavit, ale je velice obtížné hodnotit v tuto chvíli naši výkonnost v porovnání s ostatními, protože svůj vůz před závodem v Bahrajnu samozřejmě ještě trochu vylepšíme.

Ale jak moc to v porovnání s ostatními bude, to je otázka."

Schumacher je však povzbuzen tím, kolik kol během prvního dne na Katalánském okruhu najel: "Měli jsme dobrý den a je rozhodně uspokojivé absolvovat délku celého závodu a mít správně fungující vůz."

Pro druhý a třetí den usedne za volant Mercedesu W02 Nico Rosberg, zatímco Schumacher se do jeho kokpitu vrátí zase v pondělí.