Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Force India zítra poprvé nasadí systém KERS

Force India zítra poprvé nasadí systém KERS

Indický tým bude používat systém od Mercedesu.

Adrian Sutil prozradil, že tým zítra čeká klíčový test. Poprvé totiž nasadí systém na obnovu kinetické energie KERS, který mu v letošní sezóně bude dodávat Mercedes.

Tým představil letošní monopost VJM04 na začátku února, o týden později než konkurence, bez nových systémů. První testy v Jerezu absolvoval také bez nich a systém KERS si tak poprvé vyzkouší až zítra na okruhu v Barceloně.

Podle Sutila si vůz VJM04 zatím vede velmi dobře a je důležité, aby KERS přidal na výkonnosti, nikoliv na problémech.

"Vždy se soustředíte na výkonnost, ale ještě toho hodně přijde. Vyvážení je zatím dobré, ale teď nasadíme KERS a KERS na to bude mít velký vliv, takže proto opravdu musíme počkat až na tento test, než budeme moct zhodnotit, jak na tom jsme. Zítra se nám ho snad podaří nasadit a možná potom budu vědět o něco víc o tom, jak se to bude chovat," řekl Sutil.

Následně však dodal, že je optimistou a je ohromen novým vozem a poslední KERS od Mercedesu z roku 2009 byl dobrý.

Na otázku, jak významný KERS pro Force Indii je, Sutil odpověděl: "Samozřejmě je velmi důležitý, ale myslím si, že máme dobrý balíček. KERS od Mercedesu je známý jako nejlepší, takže nemám žádné obavy z toho, že by měl přinést nějaké problémy. Dáme ho tam a uvidíme, jak to půjde."

Dnešní den proběhl z pohledu Force Indie hladce, narozdíl od některých jiných v dosavadním průběhu předsezónních testů. Sutil byl proto spokojený, zejména s tím, že s vozem najel dostatek kol a pomohl s jeho vývojem.

"V Jerezu jsme měli pár problémů, ale moje jízdy byly celkem dobré. Pro mě je to druhý den, co jsem se s vozem pořádně svezl," uzavřel Sutil.