Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Sutil chce využít problémů McLarenu

Sutil chce využít problémů McLarenu

Němec by se rád probojoval do třetí části kvalifikace.

Problémy McLarenu dávají podle Adriana Sutila jeho týmu Force India reálnou šanci probojovat se v úvodní kvalifikaci sezóny až do její třetí části.

McLaren se v prvních trénincích na Velkou cenu Austrálie trápil, když maximem bylo deváté místo Jensona Buttona v prvním tréninku. Jeho týmový kolega Sergio Pérez se pak pohyboval až na začátku druhé desítky výsledkové listiny.

Z jejich problémů naopak těží Force India, která se v pátek ukázala jako nejrychlejší za čtyřmi předními týmy Red Bullem, Ferrari, Mercedesem a Lotusem.

Na otázku, zda věří, že problémy McLarenu by mohly Force Indii přinést šanci probojovat se na startovním roštu do nejlepší desítky, Sutil odpověděl: "Ano, rozhodně věřím, že se můžeme dostat do třetí části kvalifikace.

Zaměřujeme se na čelo, musíme potvrdit, že jsme konkurenceschopní a že jsme na čele týmů ze středu pole.

Musíme tedy popadnout všechny příležitosti, které máme. Všechno je možné. Na zítra se očekává déšť, pedál plynu proto budu tlačit až na podlahu a uvidíme."


Sutil také řekl, že je se svým pátečním programem spokojen. Pro zbytek víkendu je optimistou.

"Jsem docela spokojen," řekl Sutil. "Všechno šlo velmi dobře. S inženýry se mi dobře pracovalo. Absolvovali jsme několik jízd na různých pneumatikách, nastavení vozu jsme ale příliš neměnili."