Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Sutil: "Udělal jsem, co jsem mohl."

Sutil: "Udělal jsem, co jsem mohl."

Němec se uchází o sedačku u Force Indie.

Adrian Sutil je přesvědčený o tom, že ve své snaze získat místo závodního jezdce u Force Indie udělal vše, co ze své strany udělat mohl.

Němec se ve čtvrtek zúčastnil předsezónních testů v Barceloně právě v barvách týmu ze Silverstone, přičemž se za volant vozu Formule 1 posadil poprvé od svého posledního vystoupení s týmem v roce 2011. Během dne absolvoval 78 kol a zajel celkově osmý nejrychlejší čas.

Sutil bojuje o sedačku vedla Paula di Resty s rezervním jezdcem týmu Julesem Bianchim, který po Němcovi převzal testovací povinnosti pro závěrečný den.

Třicetiletý Sutil však odmítá, že by jeho účast v testech měla být závěrečným "rozstřelem" mezi ním a Bianchim.

"Ne, oni mě znají lépe než kterýkoliv jiný tým," řekl na otázku ohledně rozstřelu Sutil. "S tímto týmem jsem strávil šest let a oni znají moji výkonnost. Myslím, že dnes bylo jasné, že mohu ukázat, že jsem stále rychlý a to bylo velice důležité.

Nevím, kdo má větší šanci. Já jsem udělal všechno, co jsem mohl, abych si zajistil svůj návrat, teď je na nich, aby se rozhodli."

Sutil podotkl, že rozhodujícím faktorem v konečném verdiktu týmu může být finanční stránka smlouvy, jinak by podle jeho mínění tým již dávno některého z jezdců angažoval.

"Když se nad tím zamyslíte, musí to být něco jiného (než pouze talent), jinak už by nějakého jezdce potvrdili v dostatečném předstihu před prvním testem.

Už to nemůže trvat dlouho, za tři týdny se jede v Melbourne, takže už ja načase potvrdit jezdce.

Je za tím nějaký byznys, já popravdě nevím. Pro mě bylo nejdůležitější věcí předvést tady nějakou výkonnost. Já jsem svou práci odvedl.

Byl to z mé strany dobrý den, to pro mě bylo velice důležité, takže mohu jít spát bez jakýchkoliv obav."