Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Sutil potvrzen jako závodní jezdec Force Indie

Sutil potvrzen jako závodní jezdec Force Indie

Němec se znovu stane týmovým kolegou Paula di Resty.

Adrian Sutil byl potvrzen na místo závodního jezdce týmu Force India. Po roční pauze se tak vrátí do Formule 1, kde bude stejně jako v roce 2011 týmovým kolegou Paula di Resty.

Němec v posledních týdnech bojoval o volnou sedačku s rezervním pilotem stáje Julesem Bianchim. Tým chtěl původně jezdecké složení oznámit již koncem loňského roku, nakonec si však počkal na letošní předsezónní testy a oba adepty si přímo porovnal.

Šéf týmu Vidžaj Mallya k rozhodnutí řekl: "Rozhodnutí o našem jezdeckém složení nebylo jednoduché a my jsme o tom v posledních měsících velice uvažovali. Bylo to těžko rozhodnutelné, ale nakonec jsme dospěli k názoru, že zkušenosti a historické pojítko k týmu staví Adriana o něco výš a zajistí nám nejlepší možnou šanci realizovat naše ambice pro nadcházející sezónu.

Pokud se mu podaří znovu objevit svou výjimečnou formu, kterou prokázal ve druhé polovině roku 2011, jsem přesvědčen, že budeme schopni navázat tam, kde jsme na konci roku 2012 skončili.

Co se týče Julese Bianchiho, velice nás ohromil svou rychlostí a etikou práce a já doufám, že s ním letos nadále budeme moci spolupracovat, abychom mu pomohli vyvinout se v budoucího závodního pilota."

Sutil dodal: "Jsem nadšený, že jsem zpátky ve Formuli 1, zejména s týmem, který dobře znám. Jsem velice šťastný a chtěl bych poděkovat týmu Sahara Force India za to, že mi dal druhou šanci. Vzhledem k tomu, že jsem teď ve sportu nebyl, jsem ještě více odhodlaný dosáhnout svých cílů ve Formuli 1.

Minulý víkend to v Barceloně šlo skutečně dobře a skoro mi připadá, jako kdybych vůbec pryč nebyl.  Řídit vůz mi připadalo tak přirozené a já jsem byl schopen rychle se znovu dostat do tempa a najít limit. Teď je mým cílem vytěžit maximum ze závěrečných testů tento týden, pracovat na simulátoru a dostat se do co nejlepší formy pro Melbourne."