Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Velká cena Bahrajnu zrušena kvůli nepokojům v zemi

Velká cena Bahrajnu zrušena kvůli nepokojům v zemi

Pořadatelé rozhodli o odvolání úvodního podniku sezóny 2011.

Velká cena Bahrajnu sezóny 2011 byla oficiálně zrušena. Pořadatelé závod odvolali z důvodu zhoršené bezpečnosti situace v zemi vlivem neutuchajících protivládních protestů. Letošní sezóna Formule 1 tak započne až 27. března na trati v australském Melbourne.

Bahrajnský korunní princ dnes po telefonu informoval o rozhodnutí šéfa Formule 1 Bernieho Ecclestona a odpoledne vydal prohlášení pro média.

"Cítili jsme, že je pro zemi důležité zaměřit se na bezprostřední problémy národního zájmu," řekl korunní princ Salman bin Hamad bin Isa Al-Khalifa.

"Prioritou Bahrajnu je překonat tragédii, urovnat rozpory a znovu nalézt tkaninu sjednocující tuto zemi, abychom světu připomněli to nejlepší, čeho je Bahrajn jako znovusjednocený národ schopný."

Je však možné, že závod na okruhu v Sakhiru bude odjet později během roku, jakmile to situace v zemi dovolí.

Odvolána byla rovněž závěrečná série předsezónních testů na trati v Bahrajnu. Reakce týmů na sebe nenechala dlouho čekat - šéf Williamsu Adam Parr pro Reuters potvrdil, že týmy se shodly, že zůstanou na trati v Barceloně a 8. až 11. března si zde nahradí zrušené bahrajnské testy.