Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Kubica opustil jednotku intenzivní péče, zahajuje rehabilitaci

Kubica opustil jednotku intenzivní péče, zahajuje rehabilitaci

Polák zůstane v italské nemocnici ještě několik týdnů.

Robert Kubica je po své havárii v italské rally v dobré psychické kondici a může zahájit svou rehabilitaci. Včera to potvrdil jeden z lékařů, který na jeho stav dohlíží.

Kubica minulý týden podstoupil poslední ze série svých operací a pár dní zůstal na jednotce intenzivní péče pro případ, že by jej potkaly nějaké komplikace.

Doktor Igor Rossello však říká, že Polákův stav je dobrý a rehabilitace tak může začít.

"Už nepotřebuje intenzivní péči, takže zahájil proces rehabilitace," řekl Rossello, specialista na ruce.

"Nyní je ve svém vlastním velkém pokoji, aby měl co možná největší pohodlí. Už dokonce zahájil nějaká lehká cvičení ruky, při kterých jemně natahuje prsty.

Může lehce hýbat prsty a ve své ruce už má trochu citu. Co je velice důležité, je, že se neobjevil žádný náznak infekce, čehož jsme se obávali především.

Viděl jsem ho dnes ráno okolo půl deváté. Daří se mu celkem dobře a jeho stav je pozitivní, vzhledem k tomu, čím si prošel. Dobrou zprávou je, že po operaci, kterou nedávno podstoupil, nenastaly žádné komplikace.

Už netrpí bolestí a jeho psychický stav je docela dobrý. Samozřejmě by rád začal s rehabilitací co nejdříve."

Rossello zároveň dodal, že je těžké říct, jak dlouho ještě Kubica v nemocnici zůstane. Dobu jeho dalšího pobytu přitom odhadl na několik týdnů.

"Těžko říct. Příštích pár týdnů tu zůstane, abychom mohli sledovat jeho stav. Během této doby stále bude existovat možnost infekce a dalších komplikací, takže mu budeme měnit obvazy na ruce každých pár dní. Za dva týdny zvážíme jeho další krok."