Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

De Ferran Dragon Racing končí!

De Ferran Dragon Racing končí!

Tony Kanaan opět bez sedačky

Tým De Ferran Dragon Racing vlastněný Gilem de Ferranem, Stevem Luczem a Jayem Penskem oznámil, že s okamžitou platností ukončuje činnost. Stalo se tak poté, co se týmu ani Tony Kanaanovi, který měl letos převzít monopost po svém krajanovi Matosovi, nepodařilo sehnat dostatečné finanční prostředky, které by pokryly starty v IZOD IndyCar Series.
„Pracovali jsme tvrdě na hledání sponzorů, zkusili jsme vše, co šlo, ale nakonec jsme nebyli schopní sehnat dostatek prostředků, které by to správně zafinancovali,“ řekl Autosportu Gil de Ferran.
„Věřte mi, koukali jsme na všechny možnosti, půlka sezóny, Indy, pár závodu ke konci sezóny, ale nakonec jsme nebyli schopní dát nic dohromady.“
Kanaan je tak podruhé během letošní zimy bez závodní sedačky. U tu první (ačkoliv měl ještě smlouvu) přišel, když tým Andretti Autosport ztratil sponzora 7-Eleven, což byl Kanaanův primární sponzor. Možnosti, že brazilského závodníka uvidíme na startu v St. Petersburgu přibližně za měsíc se výrazně tenčí.
Kanaanovi šance jsou největší u týmu KV Racing/Lotus a Dreyer & Reinbold Racing. Ale KV je podle posledních zpráv před podpisem smlouvy s Mariem Moraesem, ten by měl u týmu pokračovat i ve své třetí sezóně a na rozdíl od Kanaana má peníze na to, aby si starty zajistil. U Dreyer & Reinbold je stále volné místo, které vytvořil Mike Conway přesunem k Andretti Autosport, kde nahradil právě Kanaana. Druhý jezdec D & R Justin Wilson byl již potvrzen.