Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Schumacher povzbuzen aktuální formou Mercedesu

Schumacher povzbuzen aktuální formou Mercedesu

Německý pilot je spokojený s novým balíčkem úprav.

Michael Schumacher věří v "přiměřeně silný" začátek Mercedesu v letošní sezóně. Do Austrálie bude odjíždět povzbuzen závěrečnými testy, ve kterých nasadili dlouho očekávaný balík nových součástek pro svůj W02.

Schumacher včera naznačil potenciál týmu, když během simulace kvalifikace zajel nejrychlejší čas za celé zimní testy v Barceloně. A přestože hlavní favorité Red Bull a Ferrari kvůli odlišným programům možná neukázaly vše, tým je s výkonem, kterého se Němci podařilo dosáhnout, spokojený.

Mercedes tak zřejmě vykročil do tohoto týdne správnou nohou. Kromě nového předního křídla přibyla také upravená podlaha vozu a zcela nové výfukové řešení. Schumacher však připustil, že skutečná forma předních týmů se vyjasní až v Melbourne, přesto je však nadšený z toho, co Mercedes připravil.

"Vyvíjeli jsme vůz krok za krokem," řekl Schumacher. "Hlavním úkolem, který jsme zde při testování řešili, bylo najít správné vyvážení a optimalizace výkonnosti vozu. Funguje to docela dobře, takže se těšíme do Austrálie, kde snad budeme v přiměřeně silné pozici. Nejsem si jistý tím, zda již všichni odkryli své karty, ale to uvidíme až v Austrálii."

Přestože rychlost Mercedesu na jedno kolo vypadá slibně, otázkou je tempo v průběhu celé délky závodu, což tým zatím s novým balíkem nevyzkoušel. Tým by rád tento úkol splnil dnes, své plány ale upravil kvůli hrozbě deště. Proto včera do kokpitu W02 posadil také Nica Rosberga, aby mu poskytl šanci vyzkoušet nový balíček ještě za sucha.

Na otázce, zda již cítí v balíčku Mercedesu jistotu, Schumacher odpověděl: "Vše, co mohu říct, je, že jsme dnes viděli, že náš balíček funguje slušně, ale ukázali již všichni svůj pravý potenciál? To je něco, co zjistíme až v Austrálii."

Mercedes testuje i dnes společně s Ferrari, Williamsem, HRT a McLarenem. Půjde již o závěrečný testovací den před letošní sezónou, která začne za dva týdny v Austrálii.