Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Mercedes připraven na boj o čelo, říká Schumacher

Mercedes připraven na boj o čelo, říká Schumacher

Zda však bude schopen prát se o vítězství pravidelně, neví jistě.

Michael Schumacher pochválil práci svého týmu v přípravách na letošní sezónu a věří, že Mercedes letos bude schopen udělat výrazný krok vpřed a bojovat o vítězství v závodech.

Mercedes zahájil letošní předsezónní testy v pomalejším duchu, důvodem však byla koncentrace na spolehlivost, přičemž výkonnost měla přijít až s novými díly při posledních testech v Barceloně.

Tak se také stalo, německý tým minulý týden přivezl na Katalánský okruh řadu novinek a jakmile je na vůz nasadil všechny, Schumacher skočil do čela výsledkové listiny.

Sedminásobný šampion sice nadále zůstává opatrný se souzením, jak rychlý W02 ve skutečnosti je, ve zlepšení ale rozhodně věří.

"Jdeme správným směrem. Rozhodně," řekl v rozhovoru pro německou tiskovou agenturu SID. "Letos bychom měli být v dobré pozici. Ale zda už máme vítězné auto, na toto hodnocení si nejprve budeme muset počkat pár závodů.

Každopádně budeme s vozem schopni bojovat o nejvyšší příčky a to je dobrá zpráva. Tým odvedl skvělou práci."

Ačkoliv Schumacherův návrat do Formule 1 zatím podle mnohých zůstává za očekáváním, Němec je stále nadšený pro výzvu, kvůli které svou závodní helmu opět sundal z hřebíku.

"Nikdy jsem si nemyslel, že se po třech letech vrátím a všechno bude jako dřív," řekl. "V tomhle ohledu jsem realistou... Je pravda, že ta reaklimatizace trvala déle, než jsem čekal, ale já jsem měl vždycky jasno v tom, že to bude obtížné a že nebudu mít žádnou záruku úspěchu. Já jsem ten typ, který je povzbuzován výzvami.

Mluvíme o vysoce komplexním, vysoce vyrovnaném a neustále se měnícím sportu, takže nemůžete čekat, že to vždycky půjde tak, jak jste si přáli. Důležité je zůstat silný a stále se soustředit na svou práci. My jsme tak učinili a já jsem přesvědčen o tom, že Mercedes se stane aspirantem na titul."

Navzdory svým očekáváním však Schumacher stále do role největšího favorita staví obhájce titulu Sebastiana Vettela.

"Red Bull vypadá velmi silně a proto do sezóny jako favorit vstupuje Sebastian."