Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Schumacher věří, že Mercedes může bojovat o druhé místo

Schumacher věří, že Mercedes může bojovat o druhé místo

Red Bull je podle Němce favoritem, bitva se prý strhne za ním.

Michael Schumacher věří, že Mercedes je nyní schopen bojovat s několika ostatními týmy o druhou pozici za favorizovaným Red Bullem.

Německý tým začal zimní testy v pomalejším duchu, když se věnoval především spolehlivosti. Na závěrečné testy do Barcelony však přivezl velký balík vývojových novinek a to se okamžitě projevilo na rychlosti letošního W02.

Sedminásobný šampion proto na dnešní tiskové konferenci řekl, že je při pohledu na formu Mercedesu velice optimistický.

"Po zimních testech se na to těším," řekl. "Mercedes udělal s letošním autem obrovský krok vpřed, je to vůz velice zaměřený na výkonnost a to se vyplácí.

O tomto víkendu je na nás, abychom to dokázali, a my máme dobrou příležitost dokázat dobré věci. Nicméně, neměli bychom nic přeceňovat, musíme vidět pravdu a tou je, že Red Bull Racing je velmi pravděpodobně týmem, který bude udávat tempo.

Myslím, že my budeme hrát významnou roli hned za ním. A ať už je za tou skupinou kdokoliv, já to vidím na Ferrari, Renault vypadá dobře, Williams vypadá dobře, na McLaren by se nemělo zapomínat, protože čekám, že bude silnější než v testech, a my, tohle je ten balík, ve kterém vidím velkou příležitost, že bychom mohli bojovat o tu pozici druhého nejrychlejšího."

Schumacher sice věří, že Mercedes má na to, aby bojoval o stupně vítězů a také o vítězství, na myšlenky o mistrovském titulu je však podle něj zatím příliš brzy.

"Řekl bych, že letos je naším cílem a naší reálnou možností bojovat o pódia a pokud to půjde hodně dobře, pak možná i vyhrávat závody," řekl. "Staví nás to pozice v boji o titul? Ne.

S tímhle musíte být opatrní. Nemyslím si, že už jsme na tohle připraveni a vyvinuti. Pokud to přijde, ta příležitost, budeme připraveni a můžete si být jisti, že se ji pokusíme chytit, ale to uvidíme krůček po krůčku. Kde jsme byli loni, kde můžeme být letos a jít na to realisticky, ne nerealisticky."

Na otázku, zda by mu ve druhé sezóně po návratu do Formule 1 stačila pódiová umístění, Schumacher odpověděl: "Já jsem se loni vyjádřil velice jasně a to se nezměnilo. Nejdůležitější je bojovat o titul v momentě, kdy jsme na to připraveni.

Být na pódiu by bylo skvělé, ale mění to něco? Ne. Co něco mění, je, pokud dokážeme spolu s Mercedesem dosáhnout svého cíle vybojovat titul. To je to, čeho chci dosáhnout a proč tady jsem a o co skutečně tvrdě bojujeme.

Jsme už připraveni? Ne. Můžeme vyhrát závod? Možná. Uspokojilo by mne to? Rozhodně, byl bych z toho nadšený, bezpochyby, nakonec je to celé o vyhrávání."

Schumacher dodal, že jeho optimismus je ještě podporován dobrou výkonností vozu.

"Permanentní vývoj, který ve Formuli 1 máme, běží a rozhodně, když vidíte, kde teď jsme a jak jsme se tam dostali, být teď v pozici pro boj o stupně vítězů, už to je velkou výhodou a velkým povzbuzením. A díky tomu zkrátka vím, že to přijde časem a pokud budete pracovat tak, jak my jsme loni začali, s mnohem horším základem, než jsme čekali, tohle je to, co si tolik užívám, konstantně se vypracovávat a posouvat to až k bodu úspěchu."