Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Paul di Resta se na svůj debut ve F1 cítí být připraven

Paul di Resta se na svůj debut ve F1 cítí být připraven

Nemyslí si, že bude mít proti nováčkům z GP2 nevýhodu.

Paul di Resta je přesvědčen, že jeho nedostatek nedávných zkušeností s formulovými vozy ve srovnání s ostatními nováčky Sergiem Perezem, Pastorem Maldonadem a Jeromem d'Ambrosiem nebude nevýhodou.

Zatímco jeho tři soupeři mají zkušenosti z GP2, ve které se Maldonado dokonce loni stal šampionem, di Resta přišel do F1 z německého mistrovství DTM, kde loni získal po čtyřech letech za volantem vozu Mercedes svůj premiérový titul.

25-letý Skot, který mimo jiné v roce 2006 porazil v Euroserii F3 Sebastiana Vettela, řekl, že díky zkušenostem s Mercedesem je připraven stejně jako ostatní nováčci.

"Bude to velký krok," řekl pilot týmu Force India. "Když se podíváte na jízdu, bude to trochu odlišné, protože vozy DTM jsou cestovní auta a můžete se s nimi trochu strkat. Mám ale zkušenosti a musím do toho zkrátka jít a předvést to nejlepší.

Nevím, proč jsou zkušenosti z GP2 výhodou. Jel jsem čtyři roky v DTM ve velmi vyrovnaných závodech s továrním týmem a byl jsem součástí největší automobilky na světě - Mercedes-Benz.

To mi dalo nějaké zkušenosti a do F1 přicházím s Force Indií, dobrým týmem, který mi dal šanci a poskytne mi všechny cenné informace, díky kterým se doufejme stanu dobrým pilotem F1."