Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Schumacher odstoupil z bezpečnostních důvodů

Schumacher odstoupil z bezpečnostních důvodů

Německý jezdec měl po kolizi potíže se zavěšením.

Michael Schumacher odstoupil z australského závodu z bezpečnostních důvodů. Jeho mercedes v prvním kole utrpěl poškození zavěšení, když do něj ve třetí zatáčce zezadu narazil Alguersuari. Náraz způsobil defekt pneumatiky a ten následně poškodil zadní část vozu.

Schumacher se na třech kolech vrátil do boxů a poté pokračoval dalších devatenáct kol, než vzdal závod úplně.

"Měl jsem docela dobrý start a posunul se o pár pozic nahoru, už jsem předjel Kobajašiho a pak v první zatáčce to bylo trochu těsné a musel jsem zpomalit," vysvětloval Schumacher pro BBC.

"To bylo v pořádku, znovu jsem se rozjel a najel do třetí zatáčky, když do mě někdo zprava zezadu vrazil, okolnosti neznám. Důsledkem byl defekt a to znamenalo zničení zadní pneumatiky a následně zadní části podlahy. Když je pneumatika proražená, začne se rozpadat na kusy a to poškodilo díly okolo té pneumatiky a to bylo celkem podstatné.

Navíc jsem si celkem jistý, že jsme měli ohnuté zavěšení, protože se auto chovalo legračně mezi levými a pravými zatáčkami, takže to bylo 20 kol, která jsem zajel, poměrně zábavné," dodal.

"Ale nestálo to za to a myslím, že tým rozhodl zcela správně, abych z bezpečnostních důvodů přijel do boxů a nic neriskoval."