Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

HRT se na Sepangu kvalifikuje, věří Kartykejan

HRT se na Sepangu kvalifikuje, věří Kartykejan

Španělský tým prý do Malajsie přijede daleko lépe připraven.

Narajn Kartykejan věří, že jeho tým Hispania Racing přijede na Velkou cenu Malajsie připraven daleko lépe než do Melbourne a tentokrát se dokáže kvalifikovat do závodu.

Úvodní podnik skončil jak pro Inda, tak pro jeho týmového kolegu Vitantonia Liuzziho předčasně, ani jeden totiž v první části kvalifikace nesplnili limit 107% nejrychlejšího času, který se pro letošní sezónu vrátil do pravidel, a nebyli tak připuštěni na start nedělního závodu.

Do Malajsie však HRT míří s letošním předním křídlem, které pro Melbourne nestihlo připravit, a větším množstvím času na přípravu. Kartykejan proto věří, že tentokrát si zazávodí.

"Pokud budeme mít to nové přední křídlo. Ne pokud, my ho budeme mít," řekl Kartykejan v rozhovoru pro Reuters.

"Docela věříme, že se kvalifikujeme a pokud se tohle všechno stane, pak nebudeme mít žádné výmluvy pro to, že bychom se v Malajsii nekvalifikovali."

Kartykejan dodal, že v Melbourne akceptoval rozhodnutí sportovních komisařů, kteří zamítli týmu žádost o udělení výjimky pro start i před nesplnění kvalifikačního limitu.

Ind navíc tvrdí, že na Sepangu bude HRT seriózním soupeřem a pokud se mu podaří vyřešit problémy se svým vozem, překvapí nejednoho člověka v padoku.

"Oni v podstatně nemají zájem o vtipálky. My pravidlo 107 procent respektujeme. Jsme seriózní tým," řekl.

"Až se to všechno rozjede, pak si myslím, že pár lidí překvapíme. Jsem si celkem jistý, že se dovedeme adaptovat docela rychle. Okruh v Malajsii znám velmi dobře, líbí se mi.

Většina práce je hotová, ale stále dokola a dokola a dokola se dolaďují malé detaily. Potřebujete kompletní vůz, jinak ani nemá smysl vyjíždět. Víme, že je to vážně špatná situace, ale není důvod si stěžovat."