Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Perez v Malajsii se štěstím unikl zranění

Perez v Malajsii se štěstím unikl zranění

Mexičana ze závodu vyřadila kolize s úlomkem z jiného vozu.

Sergio Perez prozradil, že ve Velké ceně Malajsie jen se štěstím unikl zranění. Úlomek, který zasáhl jeho vůz, totiž pronikl do kokpitu.

Mexičan jel na Sepangu na slibné pozici, jenže kolem poloviny závodu musel odstoupit, když jeho vůz trefila částice z jiného monopostu.

Pozávodní analýza přitom ukázala, jaké štěstí Perez měl. Částice, kterou Sauber odhaduje na závaží, totiž prošla monokokem až do kokpitu. Šasi bylo přitom poškozeno natolik, že Perez musí pro Velkou cenu Číny dostat nové.

"Myslím, že to bylo něco docela nebezpečného," řekl Perez v Číně novinářům. "Měl jsem vážně štěstí, že jsem z toho vyšel bez zranění, když jsme viděli, co se stalo s šasi.

Prošlo to velmi snadno, takže jsem rád, že se nic dalšího nestalo mně. Pro tento víkend máme nové šasi.

Neviděli jsme, co to bylo za díl. Máme za to, že se jednalo o závaží, jelikož nic jiného nemohlo způsobit takové poškození."

Perez dodal, že neměl čas se zmiňovanému předmětu vyhnout a že jeho tým ani neví, ze kterého vozu vlastně tento předmět odlétl.

"Něco tam bylo na trati, nevíme, jestli to bylo z auta Toro Rosso nebo od jiného týmu. Když na to (Jaime) Alguersuari najel, vzlétlo to přímo proti mně a do mého vozu.

Byla to velice nebezpečná situace, protože to prošlo do skříňky s počítačovým softwarem a zastavilo se to těsně před mojí sedačkou."

Navzdory nezdaru v Malajsii je však Perez se začátkem své sezóny spokojený, neboť věří, že jeho vůz je rychlý a je schopný pravidelně bojovat o body.

"Myslím, že tým odvádí skvělou práci. Sezónu jsme zahájili dobře, ale v posledním závodě jsme měli trochu smůlu.

Ale i tak jsme byli v dobré pozici pro body a já už se těším na tento víkend. Doufám, že se nám povede získat nějaké body."