Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Renault si je jistý, že vylepšení na voze přinesou úspěch

Renault si je jistý, že vylepšení na voze přinesou úspěch

Tým se chce vrátit na pódiová umístění.

Technický ředitel Renaultu James Allison řekl, že si je velmi jistý ohledně vylepšení, která tým plánuje nasadit do dalších závodů. Slibuje si od nich návrat na stupně vítězů.

Tým z Enstone vstoupil do sezóny ve velkém stylu, když v Austrálii dojel na třetím místě zásluhou Vitalije Petrova, kterého v Malajsii napodobil jeho týmový kolega Nick Heidfeld. Od té doby se ale oba piloti pohybují spíše v polovině startovního pole.

Renault nicméně tvrdě pracuje na vývoji a Allison řekl, že se zaměřují zejména na získání rychlosti, která by tým vrátila zpět na přední pozice.

"Potřebujeme být rychlejší," řekl Allison. "Nejvíce se týmy musí zaměřovat na aerodynamiku a my potřebujeme být rychlejší než naši soupeři. Velmi tomu ale věřím. Hodně ještě příjde."

Allison řekl, že byl velmi spokojen se zlepšením, které tým tento rok udělal. Podle svých slov ale neztrácí čas tím, aby se zajímal o to, co už bylo.

"Bylo to vcelku slušné," řekl. "Do tohoto momentu jsme letos získali více bodů než v loňském roce. V každé kvalifikaci jsme měli alespoň jedno auto v nejlepší desítce a navíc v několika závodech také oba vozy na bodech.

Díky dvěma pódiovým umístěním to byl dobrý start. Teď nad tím ale nepřemýšlím, myslím na všechny ty závody, které máme ještě před sebou, jak se přiblížit k vozům před námi a pak před nimi zůstat."