Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Sutil čelí obvinění z ublížení na zdraví

Sutil čelí obvinění z ublížení na zdraví

Při potyčce se v šanghajském baru střetl s Ericem Luxem.

Pilot týmu Force India Adrian Sutil čelí obvinění z těžkého ublížení na zdraví na Erica Luxe, výkonného ředitele Genii Capital, která vlastní tým Formule 1 Renault.

Obvinění se týká incidentu, který se stal v jednom šanghajském nočním klubu po letošní Velké ceně Číny. Bližší informace o celé události nebyly zveřejněny.

V prohlášení vydaném právní firmou Lalive na obranu Luxe stojí: "V otázce nedávné události, která se odehrála 17. dubna v Šanghaji, se pan Eric Lux rozhodl podat trestní oznámení na pana Adriana Sutila za fyzické napadení a těžké ublížení na zdraví.

Jakmile bude stížnost sepsána, budou o tom obeznámeny také Mezinárodní automobilová federace FIA a tým Force India.

Dále upozorňujeme, že pan Eric Lux nevylučuje zahájení řízení proti jakékoli další osobě, která se na této události podílela."


Sutil minulý týden německým novinářům řekl, že se zapletl v Číně do určité potyčky, trvá ale na tom, že nedošlo k úmyslnému záměru někoho zranit.

"Během soukromé akce došlo z mé strany k velmi nešťastné události, ve které jsem zcela neúmyslně ublížil další osobě," řekl Sutil v prohlášení pro německá media.

"Incidentu lituji a odpovídajícím způsobem jsem se omluvil. Jelikož to byla soukromá akce a nebyla přímo spjata s Formulí 1 nebo mojí prací pilota F1, prosím o pochopení, že se k tomuto incidentu nebudu dále vyjadřovat."

Tým Force India zatím k celé záležitosti žádné prohlášení nevydal.