Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

ESPN: Danica Patrick po sezóně odchází do NASCAR

ESPN: Danica Patrick po sezóně odchází do NASCAR

V IndyCar by měla jet jen v Indianapolisu.

Nejen poslední sezóna současných monopostů Dallara, ale také poslední sezóna, kdy Danica Patrick byla závodnicí IndyCar, tak by mohl vejít do dějin ročník 2011. Největší americká sportovní televize ESPN přišla se zprávou, že tým okolo americké závodnice finalizuje plány na přestup do šampionátu NASCAR.

Danica sama během května odmítla vyloučit, že by letošní rok byl jejím posledním v IndyCar. Se závody NASCAR koketuje už druhou sezónu, když jakmile to její povinnosti dovolí, startuje v nižší sérii NASCAR Nationwide. A právě tam by měla příští rok naplno na jeden rok přejít. V roce 2013 by se přesunula do hlavní série NASCAR Sprint Cup.

Danice hraje do karet několik faktorů - končí obě smlouvy, kterými je vázána. A to smlouva s Andretti Autosport ohledně angažmá v IndyCar, ale také zároveň smlouva s týmem JR Motorsports vlastněným Dalem Earnhardtem Juniorem, na základě které startovala za jeho stáj v NASCAR. Navíc IndyCar přechází na novou techniku, což by znamenalo učit se s novým monopostem. Andretti Autosport příjde o technické výhody, které díky dokonalé znalosti současných Dallar měl (i když ty se ukazují poslední dobou býti dosti relativními). A v neposlední řadě IndyCar se stále více stěhuje z oválů na přírodní a městské okruhy, které ji nesedí, a které nemá ráda.

Její tým zatím nevyjednal smlouvu s žádným týmem, ale Danica bude moci i v NASCAR nadále počítat s podporou internetové společnosti GoDaddy.com, jejíž reklamní tváří je. Tohoto sponzora (a největší přísun peněz) naopak ztratí Michael Andretti a jeho stáj.

I přestože bude startovat v NASCAR, chce Danica nadále startovat také v pětistovce v Indianapolisu. Což by v případě angažmá v Nationwide Series neměl být problém, neboť závod NASCAR v Charlotte se jede den před pětistovkou v Indianapolisu.