Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Jay Howard pojede i v Texasu

Jay Howard pojede i v Texasu

Tam by tak mohlo startovat až 33 vozů!

Početné startovní pole nás čeká příští víkend na oválu Texas Motor Speedway. To by mohlo čítat až 33 vozů (což je počet startujících v Indianapolisu). K 26 pravidelně startujícím jezdcům (za předpokladu, že bude pokračovat v Indianapolisu neúspěšný tým AFS Racing) se totiž přidají Ed Carpenter (Sarah Fisher Racing), Davey Hamilton (Dreyer & Reinbold Racing), Jay Howard (Sam Schmidt Motorsports a Rahal Letterman Lanigan Racing), Wade Cunningham (Sam Schmidt Motorsports) a Paul Tracy (Dragon Racing) – což je 31 potvrzených účastníků.
Ale je tu ještě Dan Wheldon, vítěz Indy500, který je stále bez práce. Tým Bryan Herta Autosport, za který v Indianapolisu jel, dělá vše proto, aby na texaském oválu startoval. A Tomas Scheckter naznačil, že i jeho sponzor (REDLINE Xtreme Energy Drink) s ním byl na tolik spokojený, že by se mohl v Texasu objevit, i když pravděpodobnost zatím není nejvyšší.
Nejnovějším v Texasu potvrzeným jezdcem bude 30ti letý Brit Jay Howard, který v Indianapolisu startoval díky spolupráci stájí Sam Schmidt Motorsports a Rahal Letterman Lanigan Racing. Sam Schmidt bude mít v Texasu tři vozy, protože kromě Howarda a Taglianiho se debutu v IndyCar dočká Wade Cunnigham.
Howard jede v IndyCar svou třetí sezónu, ale v každé odjel jen pár závodů. V roce 2008 odjel první čtyři podniky u Roth Racing ale v Indianapolisu jej nahradil John Andretti a Howard startoval jen ve Watkins Glen. Loni startoval také v pěti závodech za Sarah Fisher Racing, respektive ve čtyřech (a všechny nedokončil) protože v Indianapolisu se nekvalifikoval. Letos dostal díky podpoře společnosti Service Central šanci v Indianapolisu, ale ze závodu jej vyřadilo špatně upevněné kolo, které odlétlo při výjezdu z boxů.
„Service Central ve mě od začátku věřili a je to velmi vzrušující se s nimi vrátit na Texas Motor Speedway,“ říká Howard. „Náš program na Indy500 byl silný celý měsíc, a že to skončilo takhle, bylo smutné. Díváme se dopředu na Texas a máme v plánu další silný víkend s Rahal Letterman Lanigan. Musím poděkovat celé skupině TBC Retail Group a jejím čtyřem obchodním značkám – NTB, Big O Tires, Tire Kingdom a Merchant Tires že mi dali šanci.“
„Jay jel fantasticky v Indy500, ale nebylo mu přáno,“ dodává Sam Schmidt. „Opravdu oceňujeme podporu Service Central a jejich značek, že dali možnost Jayovi mít další šanci v Texasu.“
„Chystáme se na podnik, kde se může stát cokoliv, ale jak jsme ukázali v Indianapolisu, náš tým je připravený na všechno,“ říká Bobby Rahal, jehož stáj bude v IndyCar startovat poprvé od roku 2008 mimo Indy. „Jay nás ohromil během závodu a jsme velmi optimističtí, že pro nás může zajet dobrý závodní víkend v Texasu.“
V Texasu se pojedou dva krátké závody na 114 kol s hodinovou přestávkou mezi nimi. Jezdci za ně dostanou polovinu bodů (vítěz tedy bere 25 místo tradičních 50). Pořadí prvního závodu určí kvalifikace, na druhý závod se pořadí vylosuje. Bohužel závod začíná pro evropské diváky v nepříliš příznivou denní dobu. První závod začne v neděli ve 2 ráno a druhý přibližně o dvě hodiny později.