Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Bahrajn se vzdal své letošní velké ceny

Bahrajn se vzdal své letošní velké ceny

Indie se vrací do října, sezóna skončí v Brazílii.

Pořadatelé Velké ceny Bahrajnu se vzdali svých nadějí vrátit svůj závod do letošního kalendáře Formule 1, na konci října se tak skutečně pojede premiérový podnik v Indii a sezónu na konci listopadu uzavře brazilský Interlagos.

FIA minulý pátek k velkému překvapení řady lidí z Formule 1 oznámila, že závod v Bahrajnu se vrací do kalendáře a 30. října nahradí Velkou cenu Indie, která bude přesunuta až na začátek prosince.

Minulý týden se však nesl ve znamení velké kritiky tohoto rozhodnutí pro celou řadu důvodů, ať už se jednalo o bezpečnost, logistické problémy či prosazení rozhodnutí bez souhlasu všech týmů.

Prezident FIA Jean Todt už včera požádal komerčního šéfa Formule 1 Bernieho Ecclestona o novou podobu letošního kalendáře a pořadatelé Velké ceny Bahrajnu nedlouho poté oznámili, že se svého závodu pro letošní rok vzdávají.

Předseda představenstva okruhu Sakhir v Bahrajnu Zajed Alzajání řekl, že vzhledem k nespokojenosti týmů nemá příliš velký smysl snažit se protlačit bahrajnský podnik zpátky do letošního kalendáře a působit tak účastníkům Formule 1 problémy.

"Zatímco Bahrajn by byl nadšený z toho mít velkou cenu 30. října podle rozhodnutí Světové rady motorsportu, je jasné, že tato úprava nemůže projít a my to rozhodnutí plně respektujeme," uvádí Alzajání v prohlášení.

Vzhledem k tomuto rozhodnutí bahrajnských pořadatelů nyní zbývá už jen oficiální úprava kalendáře do původní podoby.