Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Kubica by se mohl vrátit v Brazílii, míní manažer

Kubica by se mohl vrátit v Brazílii, míní manažer

Polák dnes absolvuje poslední operaci své zraněné ruky.

Robert Kubica by se do Formule 1 mohl vrátit v poslední velké ceně letošní sezóny na brazilském Interlagosu, takový je tip jeho manažera Daniela Morelliho.

Morelli tvrdí, že Polákova rekonvalescence probíhá dobře, a přiznal, že pravá ruka stále zůstává hlavní neznámou, navzdory tomu pravá noha už prý nepředstavuje problém.

Podle Morelliho pak není nemožné, že by se Kubica ještě letos vrátil k závodění.

"Rekonvalescence probíhá pozitivně," řekl Morelli v rozhovoru pro Gazzetta dello Sport. "Pravá noha je v pohodě, kdyby ta byla tím problémem, tak by byl Robert prakticky připravený. Ne, to pro nás není starost.

Velká cena Itálie se jede v září, což už je za tři měsíce, ale můžeme pomýšlet na poslední závod sezóny.

V každém případě, až se Robert dostane do simulátoru, okamžitě zjistí, zda je schopen vrátit se zpátky, jak a kdy, aniž by potřeboval stopky."

Polský server Fakt.pl včera zveřejnil první fotografie Roberta Kubici po jeho nehodě, Polák chodí o berli a má zabandážované pravé předloktí a ruku.

Gazzetta dello Sport také informovala o tom, že Kubica dnes podstoupí poslední operaci své zraněné ruky v nemocnici v Janově, kde tráví tři dny v týdnu s Dr. Igorem Rossellem prací na rehabilitaci své ruky.

Další den v týdnu pak tráví ve středisku Formula Medicine ve Viareggiu s Dr. Riccardem Ceccarellim na rehabilitaci své pravé nohy.

Mezitím tým Renault plánuje, jak naložit s jezdeckým složením na příští sezónu. Přestože tým chce v prvé řadě počkat na konkrétnější zprávy o Kubicově stavu a schopnosti závodit, musí se také ohlížet na období a práci na programu pro příští rok.

Jisté zatím je, že jedním z jezdců pro příští sezónu bude Vitalij Petrov, který má s týmem smlouvu do roku 2012.

Šéf stáje Eric Boullier přitom přiznal, že chce počkat na informace o Polákovi a až poté se v otázce příštího roku rozhodnout.

"Robert je v této věci klíčový," vysvětlil Boullier. "My se samozřejmě stoprocentně stavíme za Roberta a já jsem mu nabídl zprostředkování veškeré rekonvalescence po závodní stránce, aby se před svým rozhodnutím cítil pohodlně.

Nyní jednáme s jeho managementem, abychom zjistili, jak je možné to provést. Ne každý se vždycky obává toho samého, ale já bych rád počkal na Robertovo rozhodnutí, aby se vidělo, zda je zpátky, nebo ne, a pak začít řešit, zda se rozhodneme pro jiný plán, nebo ne.

Bylo mi řečeno, že jeho plná rehabilitace začne v srpnu, což je pozdě. Ale kolem té doby se budeme muset rozhodnout."