Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Esteban Guerrieri se dočkal prvního vítězství v Indy Lights

Esteban Guerrieri se dočkal prvního vítězství v Indy Lights

[Indy Lights] Milwaukee – závod

Argentinský jezdce, před sezónou považovaný za jednoho z největších favoritů, konečně dokázal získat první vítězství v Indy Lights. Guerrierimu se to povedlo na mílovém oválu v Milwaukee a stal se čtvrtým vítězem v letošní sezóně Indy Lights. Guerrieri si zadělal na úspěch už v kvalifikaci, kterou vyhrál před stájovými kolegy Josefem Newgardenem a Bryanem Clausonem.
Pro Clausona to byla první kvalifikace v Indy Lights. Minulý závod sice startoval z pole position, ale ta mu spadla do klína, protože kvalifikace byla zrušená. Clauson totiž přebíral vůz po Conorovi Dalymu, který odešel závodit do Evropy. Pro amerického jezdce to byl nabitý víkend, protože kromě Indy Lights startoval v Milwaukee ještě ve dvou závodech USAC (Silver Crown a Midget, kde vede i pořadí šampionátu).
Clauson dojel na čtvrté pozici poté, co se v závodě po startu propadl na pátou příčku a v 85 kole ze 100 se dokázal posunout o jednu pozici výše. Celý závod odvedla dvojice pilotů Sam Schmidt Motorsports (Clausonových stájových kolegů) Guerrieri a Newgarden. Díky druhému místu si Josef Newgarden uchoval vedení v šampionátu, ale Guerrieri z jeho náskoku stáhl. Třetí v cíli byl Jorge Goncalvez, pro kterého je to zatím nejlepší umístění v Indy Lights.
Do závodu odstartovalo jen osm vozů, protože Victora Garciu, Brandona Wagnera a Duarte Ferreiru do závodu nevpustila vzájemná kolize v zaváděcím kole. Anders Krohn a Peter Dempsey nestartovali z technických důvodů.
Oproti předešlým závodům v Milwaukee úplně chyběli James Winslow (Andretti Autosport), Mikaël Grenier (O2 Racing Technology) a Juan Pablo Garcia (Jensen MotorSport), jejich stáje nasadily jen po jednom vozu. Naopak zatím pokračuje Brandon Wagner, oválový specialista závodící za tým Daveyho Hamiltona. Wagner se letos (jako v předešlých ročnících) představil poprvé v Indianapolisu. Pravděpodobně odjede letos všechny oválové závody.
Indy Lights pokračují společně s IndyCar již příští týden v Iowě. Do konce sezóny zbývají ještě další tři ovály (New Hampshire, Kentucky a Las Vegas) a čtyři závody na městských okruzích (Toronto, dva v Edmontonu, Trois-Riviéres – kde Indy Lights pojedou bez IndyCar, a americký Baltimore).
p.
 Jezdec  Tým
Čas/odstup
1.
 E.Guerrieri  Sam Schmidt Motorsports
00:46:45.6824
2.
 J.Newgarden  Sam Schmidt Motorsports
5.5012
3.
 J.Goncalvez  Belardi Auto Racing
6.6182
4.
 B.Clauson  Sam Schmidt Motorsports
17.0347
5.
 G.Yacamán  Team Moore Racing
27.6782
6.
 V.Carbone  Sam Schmidt Motorsports
1 kolo
7.
 D.Ostella  Jensen MotorSport
1 kolo
8.
 S.Wilson  Andretti Autosport
5 kol
9.
 A.Krohn  Belardi Auto Racing
Porucha
10.
 V.García  Team Moore Racing
Havárie
11.
 B.Wagner  Davey Hamilton Racing
Havárie
12.
 D.Ferreira  Bryan Herta Autosport
Havárie
13.
 P.Dempsey  O2 Racing Technology
Nestartoval