Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Pippa Mann pojede letos ještě tři závody

Pippa Mann pojede letos ještě tři závody

Stejně tak Rahal Letterman Lanigan Racing.

Tým Bobbyho Rahala, Davida Lettermana a Mikea Lanigana to ještě letos nebalí. Stáj, která v posledních letech startovala v IndyCar výhradně v pětistovce v Indianapolisu, už kromě toho startovala letos také v Texasu, a představí se ještě na třech oválech – v New Hampshire, Kentucky a Las Vegas. Při všech třech závodech bude vůz s číslem 30 pilotovat britská závodnice Pippa Mann, která poprvé startovala právě letos v Indianapolisu s týmem Conquest Racing. Bobby Rahal se netají tím, že by napřesrok rád zpátky do IndyCar.
Mann dostane, kromě dvou do kalendáře se vracejících okruhů, šanci na dráze, kde se ji v Indy Lights loni vedlo nejlépe. V Kentucky loni vyhrála závod z pole position a stala se po Aně Beatriz (Dreyer & Reinbold Racing) druhou ženou, která zvítězila v závodě Indy Lights. Bobby Rahal už mimochodem do IndyCar jednu ženu přivedl. Právě za jeho stáj začala v roce 2005 závodit Danica Patrick. Rahal si ji vybral v roce 2002 a posadil ji do vozu Barber Dodge Pro Series, následující dva roky strávila s Rahalovým týmem ve Formuli Atlantic.
„Jsem absolutně nadšená z možností být ještě letos zpět v IndyCar s Rahal Letterman Lanigan. Tento tým má v IndyCar úžasnou historii a předchází je pověst, že mají vždy rychlý vůz,“ říká britská závodnice. „Po tom, co jsem dokončila Indianapolis, nevěděla jsem, co je předemnou. Jsem potěšená, že jsem nemusela příliš dlouho čekat, než se dostanu zpátky do IndyCar. Jsem zvlášť ráda za návrat na Kentucky Speedway, kde jsem vyhrála ve Firestone Indy Lights minulý rok. Loudon a Las Vegas budou pro mě nové trati, a těším se, až budu za tři týdny testovat v New Hampshire.“
Zmiňovaný test se uskuteční 5. července, tým Rahal Letterman Lanigan dá britské závodnici šanci se osahat mílový ovál nedaleko Bostonu. Právě dobrý výkon v testech před začátkem sezóny zajistil Mann závodní sedačku u Conquest Racing v Indianapolisu. Mann s týmem tehdy testovala na Texas Motor Speedway. Texas má některé charakteristiky podobné jako Las Vegas Motor Speedway (délku trati i klopení, ačkoliv je dráha v Texasu o 4° strmější).
„Pippa předvedla své schopnosti loni v Indy Lights a byli jsme také ohromeni tím, jak zvládla letošní Indianapolis,“ dodává Bobby Rahal. „Během měsíce převedla trpělivost a stále nacházela ve voze rychlost. Její závodní resumé prokazuje, že se bude zlepšovat pokaždé, když dokončí další kolo. Těšíme se, že uvidíme její pokrok, jak bude rok pokračovat.“