Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Dan Wheldon a Bryan Herta Autosport budou testovat nový vůz

Dan Wheldon a Bryan Herta Autosport budou testovat nový vůz

Testování započne už letos v srpnu.

Nezadržitelně se blíží chvíle, kdy poprvé vyjede na dráhu nový monopost Dallara a po dnešku je jasné, kdo v něm bude sedět. Bude to vítěz letošní pětistovky v Indianapolisu Dan Wheldon a vůz připraví vítězný tým Bryan Herta Autosport. Herta velmi stál o to, aby to byla jeho stáj, kdo dostane monopost k oficiálním testům a INDYCAR mu dnes toto přání splnila.
„Dan, Bryan a Steve Newey (spoluvlastník týmu) mají obrovské zkušenosti z testování a vývojových programů, takže víme, že naše prototypy budou v nejlepších rukou, zatímco budeme dokončovat poslední detaily programu nového šasi,“ říká manažer projektu Tony Cotman. „Tyto ověřující testy jsou v souladu s naším odhodláním zajistit, že náš nový vůz splní kritéria slíbená naším jezdcům, týmům a fanouškům.“
Výrobci motorů (Honda, Chevrolet a Lotus) dostanou možnost si auto koupit po 15. srpnu, aby mohli zahájit vlastní testy. Ty by měly začít na začátku října. Prototyp bude osazen speciálně pro testy připraveným šestiválcem Honda.
Wheldon a tým Bryan Herta Autosport budou testovat v průběhu srpna a září. První várka vozů by týmům měla být dodána 15. prosince, druhá o měsíc později, tj. 15. ledna. Vozy se budou vyrábět v Itálii, protože továrna Dallary bude v Indianě otevřena v průběhu roku 2012.
„Naším cílem je ověřit plnění výkonnostních cílů a spolehlivosti, jak byly nastaveny sérií a zajistit, že všechny týmy dostanou připravené a na dráze prověřené auto v prosinci,“ říká Herta, který má zkušenosti s vývojem vozů pro ALMS. Steve Newey zase byl u týmu Patrick Racing, když testoval pro Firestone při návratu výrobce pneumatik do IndyCar.
Zatím není známo, kde tým bude šasi testovat, ale Herta prozradil, že to bude na různých typech tratí, které série navštěvuje a za různých podmínek.
„Očividně, jsem velmi nadšený, že mohu U Bryan Herta Autosport dál spolupracovat se všemi, kteří tvořili v Indianapolisu vítězný tým,“ dodává Dan Wheldon. „Tohle je něco, co budeme brát velmi vážně a náš přístup bude velmi profesionální. Pro růst série je velmi důležité, aby testy byly provedeny způsobem, který vytvoří pro rok 2012 ještě lepší produkt.“
„Pro mě je samozřejmě to, že nezávodím, zklamání, ale že mohu testovat pro tento program, mi dává fantastickou pozici do budoucnosti a jsem za tuto možnost vděčný IndyCar Series, Hondě a Firestone.“
Bryan Herta chce se svým týmem přejít příští rok do IndyCar a znalost vozu mu poskytne výbornou startovací pozici. K týmu se vrací inženýr Todd Malloy, který byl s týmem v Indianapolisu. Poslední dva závody zaskakoval u Sam Schmidt Motorsports, když stáji přetáhla Taglianiho inženýra Allena McDonalda stáj Andretti Autosport a právě od ní směřuje ke Schmidtovi Nick Snyder, bývalý inženýr Kanaana a v letošní sezóně Conwaye.