Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Simona de Silvestro nepojede v Iowě

Simona de Silvestro nepojede v Iowě

Důvodem je otřes mozku z havárie v kvalifikaci v Milwaukee.

Švýcarská závodnice Simona de Silvestro a tým HVM Racing přijdou o sobotní závod na Iowa Speedway. Pilotce start zatrhl před prvním tréninkem na krátkém oválu lékař, protože stále měla symptomy po otřesu mozku, který utrpěla v kvalifikaci na závod v Milwaukee minulý týden.
Přestože v kvalifikaci utrpěla otřes mozku, lékařský tým v neděli ráno na dráze žádné symptomy nevypozoroval a povolil De Silvestro start. Ale po 11 kolech ze závodu odstoupila, jak v týdnu tým přiznal, ze zdravotních důvodů. Symptomy otřesu mozku se u ní začaly projevovat.
22. června prošla De Silvestro testem IMPACT, který jezdec po otřesu mozku musí absolvovat, ale stále vykazovala symptomy v pátek ráno před prvním tréninkem v Iowě, takže ji nebyl povolen start. Tým HVM za ní podle webu Indycar.com nebude hledat náhradu a Simona dostane za „start“ v Iowě poloviční body za umístění na 26. místě (což by mělo být 5 bodů).
Dalšími lékařskými testy bude muset projít před dalším závodem, což bude 10. července na městském okruhu v ulicích Toronta. Pro De Silvestro to byla druhá vážná havárie během několika týdnů. Předtím utrpěla popáleniny, když havarovala vinou technické poruchy v tréninku na pětistovku v Indianapolisu.