Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Mario Theissen je spokojen s výkonem A. Pizzonii

Mario Theissen je spokojen s výkonem A. Pizzonii

O druhém jezdci pro GP Maďarska ale zatím není rozhodnuto.

Sportovní ředitel BMW Mario Theissen byl potěšen výkonem Antonia Pizzonii v GP Německa. Brazilec zde dojel sedmý a získal tak své vůbec první body ve formuli 1.

Druhý testovací jezdec Williamsu ukázal, že je spolehlivou náhradou za zraněného Ralfa Schumachera. Z desáte pozice na startovním roštu dokázal dojet na sedmé pozicii a získat tak dva body.

"Problémem byla jeho startovní pozice," řekl Theissen. "Byl až příliš opatrný v kvalifikaci, jak se snažil neudělat chybu, která by ho odsunula na konec startovního roštu. Z desáté pozice předvedl dobrý závod.

Jednou sice vyjel trochu mimo trať, ale jinak neudělal žádnou chybu. Podařilo se mu předjet tři vozy a svedl několik dobrých soubojů s velmi rychlými hochy. Předvedl kvalitní výkon."

Pizzonia začal svoji kariéru ve formuli 1 jako testovací jezdec Williamsu v roce 2002. V loňské sezóně jezdil za tým Jaguar, odkud byl ale po jedenácti závodech vyhozen.

Brazilec se tedy vrátil do týmu Williams jako testovací jezdec. V GP Německa pak dostal příležitost si napravit reputaci ze svého neúspěšného působení u Jaguaru, když se tým rozhodl, že pojede závod místo Geného, který nahradil Schumachera ve Francii a Velké Británii.

Gené ve svých dvou vystoupeních nezískal ani jeden bod. Po neuspokojivém výkonu v kvalifikacích startoval z osmého a třináctého místa a dojel na desátem, resp. dvanáctém místě. Pizzonia teď bude doufat, že dostane příležitost nahradit zraněného Schumachera i v dalším závodě, pokud se Ralf do 15. srpna, kdy se jede GP Maďarska, nedá do pořádku.

Dle slov M. Theissena, se tým nerozhodne o druhém jezdci pro GP Maďarska dříve než jeden týden před závodem.