Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Ho-Pin Tung a Giorgio Pantano pojedou v Sonomě

Ho-Pin Tung a Giorgio Pantano pojedou v Sonomě

Pantano zaskočí za Wilsona navíc i v Baltimoru.

Dva jezdci byli potvrzeni v posledních dnech, coby nejnovější přírůstky do letošní sezóny IZOD IndyCar Series. Tím prvním je Číňan (narozený v Nizozemí) Ho-Pin Tung. Tung se už letos v IndyCar představil. Nejprve před sezónou testoval pro tým FAZZT Race Team. V Indianapolisu se neúspěšně pokoušel kvalifikovat vůz Dragon Racing podporovaný týmem Sama Schmidta, který FAZZT odkoupil.
První informace naznačovaly, že Tung pojede v Sonomě právě za Schmidtovu stáj, ale nakonec to bude tým Dragon Stevea Luczoa a Jaye Penskeho, který dá čínskému pilotovi šanci. Tým Dragon Racing měl v Sonomě startovat s Paulem Tracym, ale místo Tracyho (pro kterého to měl být letos poslední závod) pojede Tung a Tracy se představí v finále letošní sezóny v Las Vegas. Tam měl startovat Scott Speed, ale je pravděpodobné, že vzhledem k neúspěchu v kvalifikaci na Indy500 (Speed byl před posledním dnem kvalifikací nahrazen Patrickem Carpentierem), ze Speedova angažmá sejde. Tung bude již zítra v Sonomě testovat.
Zkušený Ital Pantano již jednou v podobné situaci byl. Šampion GP2 z roku 2008 zaskakoval v IndyCar v roce 2005 u Chipa Ganassiho při dvou závodech na přírodních okruzích. Ve voze číslo 10 nahradil vyhozeného Darrena Manninga a střídal se s Jaqcuesem Lazierem (ten závodil na oválech). Svůj debut v IndyCar si odbyl právě v kalifornské Sonomě, kde závod nedokončil. Jel také na okruhu ve Watkins Glen a připsal si čtvrté místo. Ale se současným monopostem neměl Pantanův vůz moc společného. Ganassi v roce 2005 využíval podvozek Panoz poháněný motory Toyota.
„Jsme ohromně šťastní, že můžeme posadit Giorgia do našeho vozu v Sonomě a Baltimoru,“ komentuje Dennis Reinbold. „Giorgio má spoustu zkušeností a talentu a věříme, že bude správnou volbou. Dodá našemu programu novou dimenzi a jsme rádi, že jej na tyto podniky máme na palubě.“
Za zraněného Wilsona u Dreyer & Reinbold Racing zaskakovali Simon Pagenaud (v Ohiu) a Tomas Scheckter (New Hampshire). Pantano pojede dva závody na okruzích ve Spojených státech. Pak se série stěhuje do japonského Motegi, tam by tým mohl dát šanci některému z bývalých japonských jezdců IndyCar. Po návratu do USA budou zbývat dva závody na oválech v Kentucky a Las Vegas. Náhrada za Wilsona v těchto podnicích bude teprve oznámena.