Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Pippa Mann má po nehodě v Loudonu zlomený obratel

Pippa Mann má po nehodě v Loudonu zlomený obratel

Ale zranění ji v závodění v Kentucky a Las Vegas nebrání

Jen týden uběhl od nehody Justina Wilsona v tréninku na závod v Ohiu a už je tu další podobné zranění. Stejně jako Justin Wilson, i britská závodnice Pippa Mann, původně mající v plánu startovat v New Hampshire za tým Rahal Letterman Lanigan Racing, skončila po nehodě v tréninku se zlomeným obratlem. Na rozdíl od Wilsona ale její zranění není vážné, a nezabrání ji nejspíš v tom, aby startovala v posledních dvou závodech sezóny v Kentucky a Las Vegas.

Mann havarovala v závěrečném tréninku, musela vynechat kvalifikaci a následně i závod. Důvodem bylo zranění nohy. Jak se ale ukázalo při vyšetření v Indianapolisu u doktora Terryho Trammella, který bohužel s těmito typy zranění má bohaté zkušenosti, ostatně za poslední tři ročníky se u něj se zlomeným obratlem léčili už čtyři jezdci (Meira a Power v roce 2009, loni Conway a letos má v péči Wilsona), Mann má zlomený jeden z kloubních výběžků sedmého krčního obratle. Na rozdíl od Wilsonova zranění, tento typ úrazu nevyžaduje, aby pacient musel nosit „krunýř“ a ani nijak výrazně neomezuje v činnosti.

Ženské závodnice mají letos v IndyCar neuvěřitelnou smůlu na zranění. Kromě Danici Patrick každá z nich musela vynechat jeden závod kvůli úrazu. Ana Beatriz přišla o závod v Alabamě následkem zlomeniny jedné z kůstek v zápěstí (stejné zranění mimochodem vyřadilo Pippu Mann loni ze závodu Indy Lights v Ohiu) při závodě v St. Petersburgu (její stájový kolega Justin Wilson si odnesl podobné zranění, ale mohl s ním závodit). Otřes mozku po nehodách v trénincích v Indianapolisu a Milwaukee zapříčinil odstoupení Simony de Silvestro z iowského závodu a Mann nemohla startovat v New Hampshire.