Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Red Bull prodloužil smlouvu s Renaultem na dodávku motorů

Red Bull prodloužil smlouvu s Renaultem na dodávku motorů

Tým obhájců titulu bude francouzské agregáty používat do roku 2016.

Red Bull Racing prodloužil smlouvu s Renaultem na dodávku motorů o dalších pět let, nový kontrakt tak bude platit až do roku 2016.

Spojení Red Bullu s Renaultem začalo v roce 2007 a od té doby dovedlo obě společnosti k zisku titulu v šampionátu jezdců i týmů, přičemž ani letos nemají Sebastian Vettel a tým z Milton Keynesu daleko k úspěchu.

Dosavadní smlouva měla vypršet v roce 2012. Tým se přitom chystal podepsat prodloužení už dříve v letošním roce, jenže celou záležitost pozdržela změna pravidel ohledně nových pohonných jednotek, které se ve Formuli 1 budou používat v budoucnu.

Původně byly v plánu přeplňované čtyřválce od roku 2013, situace se však změnila a namísto nich se od roku 2014 začne závodit s přeplňovanými šestiválci.

Nová smlouva Red Bullu a Renaultu se přitom nevztahuje pouze na dodávku motorů. Red Bull bude od francouzské značky odebírat také systém KERS. Navíc se s výhledem do budoucna bude podílet na vývoji zmiňovaných šestiválcových pohonných jednotek.

Šéf týmu Red Bull Christian Horner řekl: "Samozřejmě s velikým nadšením oznamujeme tuhle významně vylepšenou dohodu s Renault-Nissan Alliance, se kterou máme od roku 2007 úzký pracovní vztah.

S Renault Sport F1 se vždy pracovalo velice přímočaře, což se významně podílelo na probíhajícím úspěchu partnerství Red Bullu a Renaultu."

Renault bude od příštího roku dodávat motory už čtyřem týmům. Kromě Red Bullu to budou Lotus Renault, Williams a Team Lotus.